Gość Y-si Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ostatnio zauważyłem, że na luzie obroty potrafią mi spaść poniżej 800-700 i silnik zaczyna już się dusić. Wczoraj podczas jazdy ok 2000tys obrotów, silnik już dobrze rozgrzany zaczyna przerywać. Jadę 50-60 km/h a on szarpie. Od znajomego usłyszałem, że dolanie denaturatu do baku może pomóc, może gdzieś tam dostała się woda i trzeba przepalić. Mieliście podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ostatnio zauważyłem, że na luzie obroty potrafią mi spaść poniżej 800-700 i silnik zaczyna już się dusić. Wczoraj podczas jazdy ok 2000tys obrotów, silnik już dobrze rozgrzany zaczyna przerywać. Jadę 50-60 km/h a on szarpie. Od znajomego usłyszałem, że dolanie denaturatu do baku może pomóc, może gdzieś tam dostała się woda i trzeba przepalić. Mieliście podobny problem? Najlepiej aby przepalić to jest dać autku w "dupkę" (chociaż teraz aura nie do tego) dużo rzeczy może być od sondy lambda, brudnego silniczka krokowego, brudnej przepustnicy, po przepływkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Y-si Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Denaturat chyba załatwił sprawę. Trochę śmierdziało podczas jazdy ale objawy zniknęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ile dałeś tego denaturatu 1 litry na pełny bak ? Znalazłem na innym forum proporcję 1 litr denaturatu na 100 litrów benzyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.