Gość Tomek666 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ten silnik jest naprawde rewelacyjny, ekonomiczny i mocy sporo jak na taka "bude". Ostatnio na trasie - autostrada 140-150km/h spalanie 7,5 na 100 ... no i w kabinie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariand87 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 mi po mieście łyka do 8l lpg jazda mieszana, po trasie z kompletem ludzi i bagażami - raczej 110km/h ok. 7l, ale jak jechałem we dwoje po trasie i nie przekraczałem 90km/h wyszło 6l lpg. Dodam że mój sunny jest z 93 z silnikiem o pojemności 1,4 a instalacja to sekwencji którą założyłem po tym jak przyjechał z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 moje nismo pali 7l w ruchu mieszanym przy ciężkiej nodze,co ciekawe znajomy ma rok starsze auto jeszcze na gaźniku i skarży się na spalanie ok. 9l a jeździ dość powoli kluczem do oszczędnej jazdy jest hamowanie biegami i częste redukowanie by nie męczyć silnika niskimi obrotami przy niskich prędkościach np. 50km/h na 4 - ale to tylko moje skromne obserwacje ale do chłopaków z allegro którym słoneczka palą 5,5l nam jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertss Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Cze, jak chcesz zmniejszyś spalanie, to oprócz lekkej nogi sprawdź, wymień świece, kopułkę i palec. Po wymianie u mnie na 2,0 silniku spadło spalanie o 2 l w mieście , więc warto zainwestować. Także sprawdzenie i wyczyszczenie przepływomierza i przepustnicy nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tdkamot Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Nie umiecie jeżdzić Mój Sunny potrafi przy agresywnym stylu jazdy 15 połknąć :D No w pełni się zgadzam!!! Zapraszam do mnie w góry. Przy moim sunny 4x4 stawiam transporter wódy jak zejdziecie poniżej 10l/100km :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojteczekm16 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 witam wszystkich, mam sunnego 1.4 slx zacząłem ostatnio nim więcej jeździć i muszę się pochwalić, że jak na trasie (w ciągu 3 dni przejechałem 1,8 tys. kilometrów) spalanie wychodzi mi uwaga... 5 litrów benzyny!!! a dodam, że nie jeźdżę jak ostatnia oferma, średnia prędkość 110 km/h. Zauważyłem, że jest to prędkość optymalna dla tego auta - obroty w granicach 3 tys. mało paliwa idzie. Miałem go sprzedawać, ale zmieniłem zdanie, jeździ się prawie za tę samą kasę co pociągiem, a o ile wygodniej. Owszem jak go przecisnąłem po Niemczech 130-140, do 150 - to tego dnia wyszło mi prawie 8 litra na trasie, czyli o 20 km/h więcej ale aż o 3 litry podskoczyło spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SEDZIO Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 MAM SUNNNEGO Z 93 R 1.4 SLX 16V Z LPG I SPALANIE WYCHODZI TAK TRASA 7.2 L NA 100KM W MIEśCIE JAK JEżDZIłEM Z POCZTą (jestem lisstonoszem) 9.6 L/100KM,predkosci mieszane w trasie chociaz nawet do 160km/godz ale głównie 110-120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes113 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Miałem Sunnego N14 1.4 z 91 r. Mój rekord niskiego spalania to 5,6 l/100 km liczone oczywiście tankowaniem pod korek... Ale to było przy dość leniwej włóczędze pustymi mazurskimi drogami. Normalnie w trasie wychodziło 6,5-6,8 l/ 100 km i to niekoniecznie przy bardzo delikatnej jeździe... W mieście było 8-8,5 l. Zimą nieznacznie rosło... Mam sentyment do tego autka... w końcu było pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onnufry Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Mam świeżo kupionego Sunny N13 1.4LX. Nie będę się rozpisywał o stanie, dość powiedzieć, że zapłaciłem za niego 900PLN, a zaraz potem 1100PLN w środki czystości, taśmy klejące, piankę montażową, szpachlę, lakier, nowy alternator i pasek, łącznik stabilizatora oraz troszkę robocizny (200PLN). (zdjęcia - przed maskowaniem dziur - w stopce) W ten weekend, po zakończeniu budowy kamuflażu, poszedł pierwszy teścik. Trasa zawierała: - 2x 170km na odcinku centrum Warszawy - Niemirów (pod Siemiatyczami) - 4os. + bag. - 1x 40km lokalnie - 2os. - 1x 50km lokalnie - 4os. - 4x 20km lokalnie - 3os. (odcinki z zimnego silnika) Trasa pokonywana w stylu "jeżeli się da, 100-110", raczej na niskich obrotach (gaz ciężko chodzi), teren w trasie w ok. 3/4 płaski, 1/4 pagórki typowe dla podlasia czy mazur, trasy lokalne - pagórki... razem: Długość: 510km Paliwo: E95 (Petrochemia Płock) Spalanie: 6.67L/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mangus Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam Kolegów. Od czerwca jestem posiadaczem nissana sunny 1,4 z 94 r. w piatek miałem pierwszy test zużycia paliwa na trasie i szok według moich obliczeń max zużycie to 5,5 l na setę przy predkościach 85-100km/h pełny bak wystarczył mi na trasie gdańsk-lubin(dolnośląskie) trasa 468 km i z powrotem do poznania ok.150 km. czyli na całym baku tak 44l przejechałem blisko 620 km. czadzik. zaznaczam że to moje pierwsze auto!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 to 6,8 l/100 km jest mozliwe ja moim nismo 1,6 GA16DE tyle ostatnio wykrecilem i nei po trasie ale jezdzilem nadzwyczaj spokojnie i oczywiście nie zamulając autka przy rozpędzaniu, po prostu delikatnie z gazem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krawiec Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Cos w tym jest. Ja malo kiedy osiagalem spalanie ponizej 8 litrow, zazwyczaj kolo 9. Ostatnio jechalem nad jezioro z dziewczyną, ona prowadziła... nagle auto spalilo ponizej 7 litrow (faktt jest taki ze w tej trasie silnik nie przekraczal 4 tys obr/min) 1.6 16V Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShaQ_Mc Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 6.75L w trybie mieszanym, ale nie było jeszcze takich mrozów, dzisiaj zrobię z 250KM to spawdzę jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 ja też mam w trasie niskie spalanie na poziomie 6-7itrów. ale w mieście nijak nie da rady zejść poniżej 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pat Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Podczas dzisiejszego tankowania wyszło, że przez ostatni tydzień spalił mi na mieście (muszę podkreślić, że mam 2 kilometry do pracy) 13 litrów i uważam to za sukces Na trasie ostatnio mi spalił między 7 a 7,5 - myślę, że to też przyzwoity wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 mnie dzisiaj spalil w trasie 9,5l ale licznik nie zszedl mi ze 160km/h a jechalem w 3 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 moj w mieście pali (w obecnych warunkach) ~11, w lato ~8 ; trasa (w lato) 6,4 - 6,7 1.4 LX buda lift i jest OKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genzo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Sunny N14 3d 1993 Zima - miasto: 11l; trasa 8-9l Lato - miasto: 9l; trasa 6-7l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Suny N14 93r 1.4 miasto 9l trasa 6-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShaQ_Mc Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Powitać wczoraj zrobiłem test i wyszło mi w trasie 10,90L na 200KM ... Czyli 5,45, a jeżeli chodzi o prędkość to nie przekraczałem 95KM/h ECO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sakal Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Sunny N14 44l tygodniowo [ Dodano: Sro 28 Sty, 2009 00:37 ] Powitać wczoraj zrobiłem test i wyszło mi w trasie 10,90L na 200KM ... Czyli 5,45, a jeżeli chodzi o prędkość to nie przekraczałem 95KM/h ECO 200 koni mechanicznych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi