Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] sparciałe uszczelki nawiewu

psujaut

Rekomendowane odpowiedzi

czy kogoś już spotkało takie rozczarowanie ,gdy przez kratki nawiewu wupluwane są resztki gąbkowej uszczelki klapek regulujących kierunek nawiewu??

dodatkowo kiedy ma wiać na nogi to i przy okazjii wieje na przednią szybę ,a do tego wydaje nieprzyjemny dzwięk ???

może ktoś poradził sobie z wymianą lub uzupełnieniem wydmuchanych uszczelek---jeśli tak to proszę o podpowiedzi jak tego dokonać i co rozebrać ,żeby nie całe auto a szybko się z tym uwinąć(jest zimno --NL--wieje i pada śnieg )

Ano spotkaloooo!!!!! i mnie z sierotkowych nawiewow wylecialo,dziwne ale mam na to wytlumaczenie:ja sciagalem cala konsole po wylaniu sie napoju....zalalo radyjko i reszte .Po wyczyszczeniu mozliwe ze jak skladalem cos zle przylozylem i sie zerwalo.Te brakujace kawalki uzupelnilem przyklejajac uszczelki do oklejania okien sa tych samych rozmiarow,Jak narazie (prawie rok temu)nic juz nie wylatuje. :whistle:

to widzę ,że nie ominie mnie rozebranie auta ---tylko powiedz czy wystarczy konsola środkowa, czy zegary też trzeba wyciągnąć?? i ile czasu trzeba przeznaczyć na tą operację??(pytam ,żeby wiedzieć czy organizować światło, czy zdążę przed ciemnościami)..a swoją drogą to dziwne, że to wyleciało--auto ma 8 lat, w maximie 1995 rocznik nie wypluło ani fragmentu jakichkolwiek uszczelnień gąbkowych a w tym całe kawałki jakby ktoś specjalnie to zaplanował ,że ma się wszystko oderwać w jednym czasie :-(

ok 5 godzin z życia mniej ale już po sprawie - wszystkie gąbeszki wymienione :-).Musiałem cały kokpit rozebrać, żeby się dostać do tych klapek decydujących o kierunku nawiewu, a itak nie mam 100% satysfakcji bo musialbym rozebrać jeszcze "puszkę" z nagrzewnicą i chlodzeniem,żeby wyjąć klapki i okleić je na "stole" --na to niestety nie miałem czasu ani pogody (praca pod chmurką -2 stopnie i padający przelotnie marznący deszcz).Jutro jadę do pracy to zobaczę czy jest pelen sukces, bo podejżewam jeszcze silniczek domykający klapkę nawiewu na szybę ,że nie domyka do końca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...