dziki-toy Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam, Jestem ciekawy jaką różnicę w spalaniu macie w P12/WP12 (benzyna i diesel) podczas sezonu wiosenno-letniego, a jakie podczas zimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 (edytowane) To pochwal się najpierw swoimi wynikami Latem w miescie srednio 10 l, zima 11 l w trasie srednio 7 l latem i zima Edytowane 5 Grudnia 2010 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 U mnie latem 8-8,3L/100km, a zimą 9-9,5L/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VADER Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Podobnie jak u kolegi. latem 8-8.5, a zimą 9- 10 l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mular83 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Staram się jeździć oszczędnie 7-8 l/100 latem a zimą 7,5-8,5 l/100 Często korzystam z szóstego biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz6 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Mój spala w lato 7-8.5 a zimą ok 9. Przez cały czas jeżdżę z włączoną klimatyzacją. Czy jest jakaś u Was różnica z włączoną klimą, ja nie widzę żadnej. Silnik kręcę od 2.5 do 3 tyś obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Nie widzę różnicy w spalaniu przy jeździe z klima lub bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rsarelo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/379879.html powyższy link zawiera wszystkie dane z ponad roku jest i zima i lato. średnie spalanie wychodzi 5.8 l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lik10 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Witam Silniczek 1,9 dCi spalanie latem ok 5,8 l/100km przy czym 80% jazdy to miasto, zimą bywa bardzo podobnie;] Ale ostatnio bylem zszokowany gdyż zaczał mi palic 7,6 l.Okazało sie że kluczowe było ciśnienie w oponach, gdzie w każdej było niżej o 0,1 - 0,2 bara. Wyregulowałem zgodenie z zaleceniami producenta, przed wyjazdem światecznym. Ku mojemu zdziwnie spalanie na trasie 5,4 przy średniej prędkości na całej trasie 70kmh. Jak wróce zrobie test po mieście ale tak jak wyżej pisałem prawdopodobnie będzie w normie 5,8;D. Więc moi drodzy forumowicze, KONTROLUJCIE CIŚNIENIE W OPONKACH REGULARNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dendii Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 u mnie w jesieni:) bo od wtedy mam auto, w trasie 5,4 w miescie 6. w zimnie 6,5 - 7. glownie miasto lekka trasa, przy ekonomicznej bardzo jezdzie tak do 70 kilosów 3,4 a raz nawet 2,8 ale akurat w takie jaja nie wierze:) zawsze te wskazania kompa biore przez 0.5 na niekorzysc, a powiedzcie mi co to za numer ze staniem na luzie, wzkanik na kompie pokazuje spalanie najawyższe. to wychodzi na to ze trzeba non stop jechac nawet na czerwonym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domin Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 a powiedzcie mi co to za numer ze staniem na luzie, wzkanik na kompie pokazuje spalanie najawyższe. to wychodzi na to ze trzeba non stop jechac nawet na czerwonym:) Pokazuje najwyższe dlatego że wskazania są w ilości litrów potrzebnych do przjechania 100km a jak stoisz na luzie to się nie poruszasz więc spalanie rośnie do max. U mnie jak poszła turbina i oddałem auto do naprawy to po odebraniu komp pokazywał spalanie 99.9l. Dlatego że aku było odpięte a po ponownym podłączeniu silnik chodził a auto tylko stało żeby przepalić olej z wydechu. Dlatego takie spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi