Gość willu Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam. Jako,że nastała zima i temperatury są nie najwyższe pojawił się dosyć uciążliwy problem. Przestał działać w mojej k11 z 1995r nawiew powietrza. wymieniłem bezpiecznik (wcześniejszy się spalił )na taki sam i działa lecz tylko na 4 pozycji. Na 1,2,3 bierze prąd (spadają minimalnie obroty) ale nic się nie dzieje. Nie wyje, nie dmucha. Działa tylko przy 4 pozycji. Regulacja ciepło/zimno oraz kierunek nawiewu nic nie zmieniają. Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Kolego jak prawie w każdym nissanie pewnie płytka siedząca przy nagrzewnicy ma zwarcie na mostkach. W mikrze znajduje się ona w kabinie od strony pasażera pod schowkiem przy nadkolu. Jak sięgniesz ręką pod schowkiem znajdziesz idące kable które idą od spodu do nagrzewnicy. Dopinasz je łatwo wychodzą i potem za pomocą krzyżaczka odkręcasz dwie śruby i wyciągasz płytkę. To ona jest najprawdopodobniej przyczyną twojego problemu. Gdzieś na forum jest ładny opis jak to zregenerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muchaa Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Wczoraj naprawiłem tą płytkę w swojej Micrze za pomocą lutownicy. Jednak nie wiem jak długo to wytrzyma. Nowa płytka kosztuje +/- 150zł. Wiem, że sprawdzonym sposobem jest założenie płynnej regulacji nawiewu z poloneza - hybryd. Koszt około 20zł. Jak dalej ta płytka się będzie psuć, to założę tą regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.