Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] 95`

Gość willu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako,że nastała zima i temperatury są nie najwyższe pojawił się dosyć uciążliwy problem. Przestał działać w mojej k11 z 1995r nawiew powietrza. wymieniłem bezpiecznik (wcześniejszy się spalił )na taki sam i działa lecz tylko na 4 pozycji. Na 1,2,3 bierze prąd (spadają minimalnie obroty) ale nic się nie dzieje. Nie wyje, nie dmucha. Działa tylko przy 4 pozycji. Regulacja ciepło/zimno oraz kierunek nawiewu nic nie zmieniają. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Kolego jak prawie w każdym nissanie pewnie płytka siedząca przy nagrzewnicy ma zwarcie na mostkach. W mikrze znajduje się ona w kabinie od strony pasażera pod schowkiem przy nadkolu. Jak sięgniesz ręką pod schowkiem znajdziesz idące kable które idą od spodu do nagrzewnicy. Dopinasz je łatwo wychodzą i potem za pomocą krzyżaczka odkręcasz dwie śruby i wyciągasz płytkę. To ona jest najprawdopodobniej przyczyną twojego problemu. Gdzieś na forum jest ładny opis jak to zregenerować ;)

Wczoraj naprawiłem tą płytkę w swojej Micrze za pomocą lutownicy. Jednak nie wiem jak długo to wytrzyma. Nowa płytka kosztuje +/- 150zł. Wiem, że sprawdzonym sposobem jest założenie płynnej regulacji nawiewu z poloneza - hybryd. Koszt około 20zł. Jak dalej ta płytka się będzie psuć, to założę tą regulację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...