Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] kierownica chodzi skokowo

Gość Konstruktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Witam,

Zauważyłem że przy takim delikatnym kręceniu kierownicą chodzi skokowo? Cóż to za dziadostwo?? Powiem że przy gwałtownym kręceniu chodzi płynnie

dodam że skokowo chodzi przy początkowym kręceniu kierownicy i wtedy gdy wraca do poziomu prostych kół jak mam już skręcone koła na maksa i wracam do prostych to jest ok dopiero przy "dokręcaniu" kierownicy na pozycje prostych kół czuć skoki:D

Gość Konstruktor

A no i odkryłęm dziś że gdy kręce kierą szybko lewo prawo to pyka coś i czuć nawet w nogach, tak samo jak się położy nogę na feldze i ktoś kręci intensywnie to czuć na nodze takie bicie

• 10 miesięcy temu...

Witam. Podlacze sie pod temat zeby nie zakladac nowego.

Mam taki problem. Od kilku dni kierownica nie sprawuje sie jak powinna. Gdy skrecam kierownica czy to na postoju czy podczas jazdy, niezaleznie od nawierzchni, chodzi ona skokowo, tzn. tak jakby na chwile cos wytwarzalo opor, po chwili puszcza i tak w kolko. Ogolnie sekunde krece normalnie, sekunde ciezko i tak az do konca. Moze to wina plynu? Czy raczej mechanika ukladu kierowniczego? Macie jakis pomysl? Zima idzie i boje sie, ze moze to byc niebezpieczny problem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...