Gość Marek92 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam, tydzień temu kupiłam Nissana Note z 2009r z przebiegiem 12,000km. Silnik to diesel 1,5 DCI. Mam pytanie dotyczące wymiany oleju, ponieważ sprzedający nie dołączył do samochodu książki eksploatacyjnej. Interesuje mnie jaki fabrycznie olej jest w tym silniku, jaki najlepiej zakupić. I po jakim przebiegu należy dokonać wymiany. Pozdrawiam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Olej? We Wrocławiu leja w serwisie shella 5w30 i taki zaleca Nissan. Okres miedzy przeglądami to 30tys. ale ja wymieniam co 15tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek92 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dzięki, za odpowiedź... Zapytam jeszcze o wymianę rozrządu, ponieważ nie chcę zakładać nowego tematu. Kiedy należy dokonać pierwszej wymiany? I co ile kilometrów należy zmieniać rozrząd w tym silniku. Pozdrawiam: Gośka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauron Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dzięki, za odpowiedź... Zapytam jeszcze o wymianę rozrządu, ponieważ nie chcę zakładać nowego tematu. Kiedy należy dokonać pierwszej wymiany? I co ile kilometrów należy zmieniać rozrząd w tym silniku. Pozdrawiam: Gośka Gosiu, a z takim nowiutkim autkiem nie zamierzasz odwiedzić ASO ? Co z gwarancją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.