Gość cloyne Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Witam, mam nissana almere n16, 1.5, 2001. Podczas odpalania wskazówka temeratury silnika idzie na maxa przy zimnym silniku. Wymieniłem czujnik temeratury i nadal jest ten sam problem. Czy wiecie może gdzie tkwi problem? Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 ale od razu po odpaleniu czy po chwili? a takie podstawowe pytanie, masz płyn chłodniczy w układzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 a takie podstawowe pytanie, masz płyn chłodniczy w układzie? jakby nie było płynu, toby silnik przegrzał, zatarł, a wskazówka ani by nie wstała- doświadczyłem na własnej skórze Witam, mam nissana almere n16, 1.5, 2001. Podczas odpalania wskazówka temeratury silnika idzie na maxa przy zimnym silniku. Idzie do góry na chwilę i potem już pokazuje ok, czy moe pójdzie do góry i już nie chce spaść do czasu aż nie wyłączysz zapłonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cloyne Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 wystarczy że przekręce stacyjke nie musze odpalać i wskaźnik jest na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 wystarczy że przekręce stacyjke nie musze odpalać i wskaźnik jest na maxa No to kabel, który idzie do czujnika prawdopodobnie gdzieś ma przebicie na masę. Dobrze go sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cloyne Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 dzięki a jak to znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzycho01 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zlokalizuj czujnik pod maską,powinien być gdzieś na wężu lub po prawej stronie silnika ,kolor popielaty lub niebieski,przy okazji ściągnij kabelki z niego i przeczyść ,potem leć w stronę grodzi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.