Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Silniczek krokowy z " sruba "

Gość sztuczka19

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sztuczka19

Witam. Mam Nissana primere 2.0 16v sr20 92r. i posiadam gaz II generacji. Od jakiegoś czasu mam problem, ponieważ po przełączeniu na Gaz obroty zaczęły się zwiększać. Dopiero po ponownym odpaleniu na gazie obroty zaczęły spadać do normalnych ale po jakimś czasie znów zwiększają się. Zobaczyłem że w tej instalacji jest silniczek krokowy ze śrubą, które regulują dawkę gazu. Odłączyłem ten silniczek wyciągając wtyczkę i problem znikł.

Teraz mam pytanie czy można jeździć z wyłączanym silniczkiem krokowym i zastąpić go zaworkiem śrubowym??

Witam. Mam Nissana primere 2.0 16v sr20 92r. i posiadam gaz II generacji. Od jakiegoś czasu mam problem, ponieważ po przełączeniu na Gaz obroty zaczęły się zwiększać. Dopiero po ponownym odpaleniu na gazie obroty zaczęły spadać do normalnych ale po jakimś czasie znów zwiększają się. Zobaczyłem że w tej instalacji jest silniczek krokowy ze śrubą, które regulują dawkę gazu. Odłączyłem ten silniczek wyciągając wtyczkę i problem znikł.

Teraz mam pytanie czy można jeździć z wyłączanym silniczkiem krokowym i zastąpić go zaworkiem śrubowym??

Można jeździć.. będziesz po prostu miał I generację (nie zależnie od obrotów gaz będzie pobierany w takich samych ilościach w zależności od regulacji)

A w jaki sposób dobrze wyregulować ten zaworek i ogólnie gaz?

Najlepiej do gazownika i na analizator spalin ale jak masz drugą generację to nie rób na siłę pierwszej :) jedź podepną Cię pod kompa wyregulują i powinno być ok :)

Ps. tutaj jak regulować I generację (na śrubę) http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=128177&c=0&f=38&orderby=asc&start=0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...