crovax85 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witam Od września w moim microlocie pojawia się dziwny szum z przedniego, (najprawdopodobniej) prawego koła. Najwyraźniej słychać szumienie przy prędkości 40-70 km/h, potem słychać szum powietrza. Wymieniałem już klocki, tarcze, sprawdzane były zaciski, opony, przeguby. W kilku warsztatach sprawdzane były łożyska i zawsze słyszę, że wszystko jest ok, ale kurczę nie jest, bo nadal szumi. Natężenie szumu, ani jego barwa od początku i po wszystkich zabiegach nie uległy zmianie. Planuje wymienić teraz łożyska, ale jak to nie pomoże to co może być przyczyną takiego zjawiska?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 wsiadasz w swojego microlota, poszukujesz kawałek czarnego asfaltu gdzie koła będą miały przyczepność ( wiem, że trudno w zimie ale inaczej się nie da) wbijasz biegi i jedziesz, podczas jazdy skręcasz w lewo i prawo na przemian, przy skręcie w lewo masz dociążone prawe łożysko jak szumi to właśnie to, jak nie szumi to skręcasz w prawo i wtedy masz dociążone lewe łożysko jak szumi to właśnie to, jak nie, to jest sprawne, najprostszy sposób na sprawdzenie łożysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crovax85 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 wbijasz biegi i jedziesz, podczas jazdy skręcasz w lewo i prawo na przemian, przy skręcie w lewo masz dociążone prawe łożysko jak szumi to właśnie to, jak nie szumi to skręcasz w prawo i wtedy masz dociążone lewe łożysko jak szumi to właśnie to, jak nie, to jest sprawne Sprawdzałem już w ten sposób łożyska i szum nie zmieniał się. Przy skręcie w prawo i lewo lub jeździe na biegu czy na luzie dźwięk jest taki sam. Również żadne z kół nie grzeje się bardziej od pozostałych. Wszystko wskazuje na to, że winne jednak nie jest łożysko, ale chyba i tak je wymienię, żeby ostatecznie wyeliminować tą możliwość :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.