Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

walczę z hałasem w swoim sunny:(((

skull

Rekomendowane odpowiedzi

wcześniej pisałem o hałasie jaki słyszę już od jakiegoś czasu w swojej nysie(coś jak wycie) :wink: wymieniłem przednie tarcze hamulcowe i klocki,rozebrane były też hamulce tylnie i sprawdzone łożyska tylnie jak i przednie,ogólnie tylko na jednym łożysku tylnim od strony pasażera jest mały luz(mechanik stwierdził że nie grozny)i słychać dokładnie że hałas ten dobiega z tyłu auta :?: już dzwoniłem nawet do kolegi który załatwił mi opony letnie firmy pointS (kierunkowy bieżnik nowe)pytałem czy nie było u nich w firmie jakiś skarg na te opony ponieważ wycie jest podobne do wycia mostu w autach z tylnim napędem a jest to podobno odgłos podobny do wycia opon felernych :?już głupieje nie wiem co tu robić :( a wkurza mnie te wycie :x czy takie łozysko z lekkim luzem może tak hałasować :?: łożysko to jest załością z piastą i kurcze kosztuje 540zł,muszę też wyeliminować że to nie opony :? co tu robić :?:

Gość maciejka_sz

nie masz jakiegos klubowicza w swojej okolicy ktory pomoze Ci pozyczajac swoje kola na jazde probna? Ilez to przelozyc 2 kola? Chwila moment i sprawa sama sie wyjasni.... zaleta? Nic nie kosztuje :)

Gość Tomek666

U mnie też coś buczy podczas jazdy. Jak mechanik jechał ze mną to powiedział, że opony i się tego już trzymam. Głośniej muzyka i problem z głowy :)

• 2 tygodnie później...
Gość maciejka_sz

Wiec przyczyny trzeba szukac w lozyskach.. kola juz odpadly. Prawdopodobnie jest to lozysko ktorejs z piast i pewno tylne bo skoro jest to kombi wiec pewno wozilo troche gratow w bagazniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...