Gość wels Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) jak w temacie. Primera mi się zacięła. Aku rozładowany do zera, ukryty kluczyk nie działa. tzn albo zamarzł albo nigdy nie działał nie obraca się nie wchodzi cały i lipa. Są jakieś inne sposoby poza wywaleniem szyby. Właściwie to wystarczyło by otwarcie maski. może jakoś da się dostać do cięgien?? Oczywiście zdechłą p12. jak zwykle Edytowane 10 Grudnia 2010 przez wels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 jak w temacie. Primera mi się zacięła. Aku rozładowany do zera, ukryty kluczyk nie działa. tzn albo zamarzł albo nigdy nie działał nie obraca się nie wchodzi cały i lipa. Są jakieś inne sposoby poza wywaleniem szyby. Właściwie to wystarczyło by otwarcie maski. może jakoś da się dostać do cięgien?? Oczywiście zdechłą p12. jak zwykle nie wiem gdzie dokładnie w P12 jest rozrusznik, ale jakbyś się położył pod auto i jakimś cudem sięgnął do niego ręką, to wystarczy prostownik i plus podłączasz pod tę grubą śrubę na rozruszniku gdzie jest przykręcony kabel od akumulatora, minus gdzieś do bloku silnika i tak można go podładować. ps pomocny może się okazać lewarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Speobuj podlaczyc inny akumulator lub prostownik pod zarowke od oswietlenia tablicy rejestr.Jesli ci sie uda wyjac cala lampke to lepiej. Podlanczasz + pod przewod a- do machy.I szybciutko pilocikiem otworz.Najlepiej jak bedzie ci ktos pomagal ,jeden podlancza a drugi szybko otwiera pilotem.Ja tak otworzylem opla i swoja p12.UWARZAJ aby nie zrobic zwarcia,krotkie proby!!!!!!!!!!!Jesli sie uda to opisz to na forum przyda sie to napewno jeszcze komus... Edytowane 10 Grudnia 2010 przez diabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wels Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) tak udało się http://www.klucze.bialystok.pl/?name=awar&load=page&id=7 Pan przyjechał wzion 150pln kazał mi spadać na drzewo, albo za, nie dosłyszałem i otworzył. UWAGA działa ino w białymstoku. Można zamknąć. Ale na wszelaki słuczaj wyprowadzę kable z aku w okolice grila z przodu. więcej mnie ta suka w ten sposób nie zaskoczy. Czemu auto z którego się wszyscy śmieją, dajewo nexia zawsze i niezmiennie od trzynastu lat odpala za czwartym obrotem wału. A ta suka takie numery mi odwala!!! Edytowane 10 Grudnia 2010 przez wels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Nie musisz wyprowadzać kabli w okolice grilla, po prostu wyczysc i zakonserwuj ukryty kluczyk WD40 i zawsze bez problemu dostaniesz się do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malik12345 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 a gdzie jest ten ukryty kluczyk? Domyślam się ze na klamce pd tą zaślepka,tyle że nie moge (lub nie umię) tej zaślepki ściągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Klamka kierowcy, śrubokrętem płaskim podważasz od dołu, on jest na zatrzaskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurelius Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 a gdzie jest ten ukryty kluczyk? Domyślam się ze na klamce pd tą zaślepka,tyle że nie moge (lub nie umię) tej zaślepki ściągnąć... Generalnie powinieneś go mieć pod zaślepką przy klamce od strony kierowcy. Lecz w wersjach angielskich będzie pod zaślepką przy klamce od strony pasażera. Na właściwej zaślepce winien być obrazek kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bioly230 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 a ja mam troche inny problem ktoś wyłamał mi zamek może ktoś da mi rade co z tym moge zrobić może jakaś firma naprawia zamki? patrzyłem na allegro ale to mnie nie ratuje bo sprzedają bez kluczyków:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Wyłamał zamek? opisz dokładniej, auto otwierasz i zamykasz z kluczyka, w ostateczności otwierasz mechanicznie jak ci np. padnie akumulator lub bateria w kluczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bioly230 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Wyłamał zamek? opisz dokładniej, auto otwierasz i zamykasz z kluczyka, w ostateczności otwierasz mechanicznie jak ci np. padnie akumulator lub bateria w kluczyku śrubokrętem był przekręcony, pewnie zerwana wkładka, centralny z pilota działa ale jak siadzie akumulator to0 wtedy zostanie szyba albo jak czytalem wchodzenie pod samocoud i proba podłaczenia kabli do czegos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz6 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Trzeba udać się do ślusarza który dopasuje bębenek do klucza. Ja się bawiłem sam w innym samochodzie i to mi zajęło cały dzień i było bardzo żmudne zajęcie. Po dwóch godzinach tej roboty już miałem dosyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 śrubokrętem był przekręcony, pewnie zerwana wkładka, centralny z pilota działa ale jak siadzie akumulator to0 wtedy zostanie szyba albo jak czytalem wchodzenie pod samocoud i proba podłaczenia kabli do czegos Ja bym dał spokój mam auto 5 lat i ani razu nie korzystałem z awaryjnego kluczyka nawet jak akumulator padł to jedynie nie moglem odpalić auta a centralny jeszcze działał i immobilizer tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orasje Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 ogrzewam temat, też nie mogę otworzyć nysy bo padł aku, czy ktoś już podpinał kable od spodu lub w inny sposób?...lub jak oczyscić zamek w drzwiach tak aby kluczyk go przekręcił...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bioly230 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 a może ktoś orientuje się czy jest taki ślusasz w radomiu, końskich, opocznie bądź kielcach? ile taka przyjemność mniej więcej kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 ogrzewam temat, też nie mogę otworzyć nysy bo padł aku, czy ktoś już podpinał kable od spodu lub w inny sposób?...lub jak oczyscić zamek w drzwiach tak aby kluczyk go przekręcił...? WD40 psikasz wsadzasz kluczyk i próbujesz delikatnie przekręcić, wyjmujesz psikasz WD40 i znowu kluczyk i tak parę razy.. ....i musi puścić chyba, że masz mechanicznie zniszczony zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lik10 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 mi tez nie działał kluczyk, ale co jakis czas przy konserwacji uszczelek puszcalem wd40 do zameczka i ostatnio ku mojemu zdziwieniu poszlo pieknie gladko:D, radochy co niemiara, wiec probować do skutku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pek Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Witam. W moim przypadku zamek mimo niezliczonej ilości prób z różnymi preparatami do penetracji i tak nie pozwolił się otworzyć. Pomogło wyjęcie wkładki zamka i naprawa w punkcie gdzie dorabiają klucze, teraz śmiga jak nowy. Pamiętać jednak należy o jego konserwacji i oczywiście używaniu go co jakiś czas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi