Chris02 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Wygląda na to na błąd Francuzów przy pisaniu instrukcji. To jest nawet wbrew logice bo parownik czyli ta część układu, która odbiera ciepło znajduje się za filtrem, od strony kabiny. Natomiast świeże powietrze trafia do "centralki klimatyzacyjnej" od strony podszybia, jest zasysane przez dmuchawę i poprzez filtr a następnie parownik i dalej nawiewy powietrza dostaje się do kabiny. Wg tej francuskiej instrukcji powietrze powinno być wydmuchiwane z kabiny przez podszybie na zewnątrz a tak przecież nie jest Zobacz tu jest schemat układu wentylacji z Qashqaia J10 (instrukcja serwisowa Nissan): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wymiana filtra kabinowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macabro Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Byłem dzisiaj u mechanika. Wymiana 2 minuty bez odkręcania pedałów. Zdjęcie osłony, zdjecie zaślepki, wymiana filtra i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Byłem dzisiaj u mechanika. Wymiana 2 minuty bez odkręcania pedałów. Zdjęcie osłony, zdjecie zaślepki, wymiana filtra i finito. Witam Tak z ciekawości czy wiesz jak ten filtr jest tam włożony prawdopodobnie tak pozginany że nie pełni swojej roli - też tak miałem po wizycie u mechanika. Jak wyjąłem go do następnej wymiany już sam to widziałem jak pełnił swoją rolę i jak przepuszczał śmieci do wentylacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 17 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Witam, Potwierdzam uwagi Kolegi powyżej. Nierealne jest prawidłowe włożenie nowego filtra bez odkręcenia pedałów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macabro Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Witam, Potwierdzam uwagi Kolegi powyżej. Nierealne jest prawidłowe włożenie nowego filtra bez odkręcenia pedałów. Pozdrawiam. Dowiemy sie za rok. Mechanik był pewien swego. Trzeba go ścisnąć na środku przy wkładaniu i powinien sie wyprostować. Zobaczymy. tu jest filmik z takiej wymiany Edytowane 18 Maja 2017 przez macabro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi