Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Swiece zapłonowe do LPG

Baltazar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników NKP! Chcę wymienić świece w moim autku, bo jeżdżę już na nich prawie rok. Latem tego roku zamontowałem w aucie instalację LPG. W związku z tym moje pytanie. Czy do instalacji LPG stosuje się jakieś specjalne świece zapłonowe, czy wystarczą te do benzyny zalecane przez producenta auta?

Witam wszystkich użytkowników NKP! Chcę wymienić świece w moim autku, bo jeżdżę już na nich prawie rok. Latem tego roku zamontowałem w aucie instalację LPG. W związku z tym moje pytanie. Czy do instalacji LPG stosuje się jakieś specjalne świece zapłonowe, czy wystarczą te do benzyny zalecane przez producenta auta?

Tak, ale doradza się kupować o jeden stopień zimniejsze od orginałów.

Juz mam 5 auto na gpl:raz pokusilem sie na swieczki do aut zasilanych gazem:po 5000km spalila sie jedna,wiec zalozylem te stare i nie eksperymetuje. Juz nie stososuje extra swiec do gazu i nie mam i nie mialem zadnych problemow z odpalaniem czy eksploatacja.Sadze ze swiece do gazu nie poprawiaja w niczym ani osiagow ani spalania,czy tez lepszego odpalania.Zaznaczam ze to jest moja opinia wiec nie koniecznie inni ja popieraja ,ja jestem za dobrymi swiecami bez znaczenie czy sa do gazu czy nie :whistle:

ja miąlem jakieś 4 elektrodowe bosche potem zmieniłem na standartoew DENSO i była duża różnica na + odpalał od szczała

teraz mam jakieś 3 elektrodowe NGK i trzeba troszkę pokręcić by odpalił co mnie wku,,,,

ostatnio mnie rozbawili w sklepie jak to koleś odebrał telefon z zapytaniem czy mają kable zapłonowe do LPG !!!

zapomniałem że przecież są dedykowane do LPg swiece od NGK Playnowo irydowe chyba po 60 zł szt,....

Dzięki Tofu. Poczytałem troszkę w necie o świecach DENSO i wygląda na to, że są to rzeczywiście świece z górnej półki. Właśnie takie sobie kupię.

rozrząd mi zabił podobno jedną to mi wymienili wszystkie może i fajne ale densówki były super teraz mam nowy kabel zapłonowy wyprzedzony zapłon i trzeba kręcić co do pracy silnika jest ok ale bym wsumie zmienił na denso ale zmieniać nowe świece to głupota ,,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...