Baltazar Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich użytkowników NKP! Chcę wymienić świece w moim autku, bo jeżdżę już na nich prawie rok. Latem tego roku zamontowałem w aucie instalację LPG. W związku z tym moje pytanie. Czy do instalacji LPG stosuje się jakieś specjalne świece zapłonowe, czy wystarczą te do benzyny zalecane przez producenta auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich użytkowników NKP! Chcę wymienić świece w moim autku, bo jeżdżę już na nich prawie rok. Latem tego roku zamontowałem w aucie instalację LPG. W związku z tym moje pytanie. Czy do instalacji LPG stosuje się jakieś specjalne świece zapłonowe, czy wystarczą te do benzyny zalecane przez producenta auta? Tak, ale doradza się kupować o jeden stopień zimniejsze od orginałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Juz mam 5 auto na gpl:raz pokusilem sie na swieczki do aut zasilanych gazem:po 5000km spalila sie jedna,wiec zalozylem te stare i nie eksperymetuje. Juz nie stososuje extra swiec do gazu i nie mam i nie mialem zadnych problemow z odpalaniem czy eksploatacja.Sadze ze swiece do gazu nie poprawiaja w niczym ani osiagow ani spalania,czy tez lepszego odpalania.Zaznaczam ze to jest moja opinia wiec nie koniecznie inni ja popieraja ,ja jestem za dobrymi swiecami bez znaczenie czy sa do gazu czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 strzel sobie Denso do twojego modelu będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 standard jaki zaleca producent, bez cudowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 ja miąlem jakieś 4 elektrodowe bosche potem zmieniłem na standartoew DENSO i była duża różnica na + odpalał od szczała teraz mam jakieś 3 elektrodowe NGK i trzeba troszkę pokręcić by odpalił co mnie wku,,,, ostatnio mnie rozbawili w sklepie jak to koleś odebrał telefon z zapytaniem czy mają kable zapłonowe do LPG !!! zapomniałem że przecież są dedykowane do LPg swiece od NGK Playnowo irydowe chyba po 60 zł szt,.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Dzięki Tofu. Poczytałem troszkę w necie o świecach DENSO i wygląda na to, że są to rzeczywiście świece z górnej półki. Właśnie takie sobie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 rozrząd mi zabił podobno jedną to mi wymienili wszystkie może i fajne ale densówki były super teraz mam nowy kabel zapłonowy wyprzedzony zapłon i trzeba kręcić co do pracy silnika jest ok ale bym wsumie zmienił na denso ale zmieniać nowe świece to głupota ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.