Gość Slavio Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam Ostatnio moja almerka musiała odwiedzić blacharza. Do wymiany był m.in. reflektor prawy. Zdecydowałem sie na zamiennik TYC. Przy odbiorze samochodu zapytałem czy silniczek się nie uszkodził w stłuczce i czy to sprawdzili. Pan blacharz stwierddził, że nic nie mieszał. Wyciągnął silniczek z oryginału i wmontował w zamiennik. Mówię... no to ok i pojechałem do domu. W domu okazało się, że podczas zmiany wysokości świecenia reflektorów w dół lewy (niewymieniany) ładnie schodzi, a prawy idzie do góry. Napiszcie o co chodzi i jak się z tym uporać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymex Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Czyżby blacharzowi udało się zamienić bieguny w zasilaniu silniczka i stąd wszystko działa na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slavio Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Blacharz stwierdził, że nie można było włożyć źle.... kostka nie wchodzi inaczej. slavio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymex Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 a czy lustro w nowym reflektorze ma możliwość swobodnego ruchu, bo jeżeli jest w jakiś sposób zablokowane i niewłaściwie popychane przez serwo, to może się właśnie tak dziać jak opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 dokładnie może spadło z mocowań ( jabłuszek) i wtedy tak jest , ja kupiłem na szrocie dobry za 50 zł po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slavio Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) a czy lustro w nowym reflektorze ma możliwość swobodnego ruchu, czy można to jakoś sprawdzi?? i pytanie: czy mogłaby pomóc zmiana biegunów w reflektorze? i drugie pytanie: na stacji diagnostycznej: nie można było ustawić (wyregulować) świateł. Chyba będę musiał zareklamować ten reflektor i wymienić na nowy. Edytowane 16 Grudnia 2010 przez Slavio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymex Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Nie mam pojęcia jak to sprawdzić, natomiast biegunów na 95% nie da się zamienić bo w obudowie silniczka jest chyba elektronika więc zmiana polaryzacji może ją uszkodzić. Ale skoro piszesz że nie można ustawić wysokości świateł tzn coś jest nie halo z odbłyśnikiem (jest przyblokowany) dlatego regulator nie daje rady. Proponuję wymienić na inny i zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slavio Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 jutro pojadę do mechanika i opowiem o wszystkim idea jest taka, aby sprawdzić, czy jeden z reflektory nie zostały zamontowane w różnych pozycjach startowych. Odepniemy jeden, wyrównamy poziom, podepniemy i zobaczymy - może damy radę. O wszystkim opowiem w sobotę lub niedzielę. pozdrawiam i dzięki za pomoc w tej jakże nietypowej sprawie slavio Cześć Zgodnie z obietnicą chciałbym napisać o wnioskach i efektach. Odpinanie, podpinanie nic nie dało. Serwo chodzi dobrze podczas regulacji góra/dół - jak się obniża reflektor to z silniczka wychodzi taki bolec a jak się podwyższa to wchodzi on do środka. Po ogarnięciu tego całego kłopotu podjechałem jeszcze do drugiego mechanika - od spraw elektrycznych. Popatrzył, popatrzył - chwycił za kostkę od żarówki i stwierdził, że całe lustro jest luźne i widocznie spadło z jakiś wewnątrznych uchwytów w lampie i to jest wynikiem nienaturalnego zachowania przy regulacji (zarówno silniczkiem, jak i na stacji diagnostycznej przy przyrządzie do optyki) Sprawa więc jak narazie zakończona - skończy sie na wymianie lampy. pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 czyli tak jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slavio Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 To teraz prosiłbym o inną odpowiedź: Jak zareklamować towar, żeby nie było czkania 2 tygodni na decyzję?? jak załatwić sprawę szybko - żeby znowu nie było tak, że nie mogę długo jeździć samochodem?? pozdrawiam Slavio ps. z miłą chęcią bym odebrał kasę lub dostał nową lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi