Gość fendero Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam Wszystkich Nissanowców. Nazywam się Ireneusz Szlauderbach i mieszkam w małej miejscowości obok Łęczycy czyli grodu diabła Boruty (40km na północ od Łodzi) Od wczoraj stałem sie posiadaczem Nissana Primery P11 SLX rocznik 96. Autko ściągane z Austri w najbogatezej wersji z 2l silnikiem. Od czego powinienem zacząc ekspoatacje autka, żeby spokojnie pojeździć parę lat. Wiadomo, że wymiana oleju i filtrów ale co z paskiem rozrządu. Czy to prawda, że nissan ma łańcuszek zamiast paska i nie co go ruszać bez potrzeby. Przepraszam jeżeli wpisałem temat nie tu gdzie trzeba. Pozdrawiam i liczę na pomoc. fendero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmdelphi Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Na pewno masz łańcuch rozrządu. Konieczność wymiany będzie objawiała się jego głośną pracą. Dopóki go nie słyszysz to nic przy nim nie rób. Życze dużo zadowolenia z nowego samochodu Pozdrawiam Delphi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fendero Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Dzieki za szybką odpowiedź. Na razie jest cichutko, więc łańcuszek jest chyba ok. Jeszcze pytanko, gdzie znajde w sieci zwykłą książkę obsługi, żebym wiedział od czego jest dana kontrolka czy przełącznik. fendero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kramar Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 poszukaj na forum bo jest udostepniona, calkiem przyjemna ksiazeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fendero Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dziękuję za podpowiedzi, ale przy pomocy wyszukiwarki znalazłem jedynie instrukcje napraw. Może ktos ma jednak skan instrukcji obsługi dodawanej do samochodu. Pozdrawiam Irek Primera 2.0 SLX P11 1996r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 jak chcesz to mam książkę napraw z wydawnictwa "Auto" daj adres to sprubuje wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fendero Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dzięki ale takie książki już mam ( dzieki ludziom z forum). Szukam zwykłej instrukcji mówiącej, który przełącznik czy też lampka co oznacza. Mam np. taki przełącznik obok ręcznego z rysunkiem samochodu, który jest przekreślony i nie wiem co to jest. Pozdrawiam fendero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dzięki ale takie książki już mam ( dzieki ludziom z forum).Szukam zwykłej instrukcji mówiącej, który przełącznik czy też lampka co oznacza. Mam np. taki przełącznik obok ręcznego z rysunkiem samochodu, który jest przekreślony i nie wiem co to jest. Pozdrawiam fendero w takisz przypadach najlepsza jest metoda prób i błędów, wlączasz i czekasz co się bedzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dzięki ale takie książki już mam ( dzieki ludziom z forum).Szukam zwykłej instrukcji mówiącej, który przełącznik czy też lampka co oznacza. Mam np. taki przełącznik obok ręcznego z rysunkiem samochodu, który jest przekreślony i nie wiem co to jest. Pozdrawiam fendero w takisz przypadach najlepsza jest metoda prób i błędów, wlączasz i czekasz co się bedzie działo A jak wybuchnie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 jak wybuchnie to się o tym dowiemy w wiadomościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tjank Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 No, chyba ze wlasciciela juz zabiora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fendero Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Zastosowałem metode prób i błędów ale niz się nie wydarzyła. Ciągle nie wiem do czego służy ten wynalazek. fendero P11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 i bonzo nie miał racji nie wybuchło, amoże to jest popsute i nie działa :?: zrób fotke i umieśc na forum może to cos pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fendero Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Fotke wrzucę jak zrobie. Ponawiam jednak prośbe o instrukcję obsługi, pisałem do Nissan Polska ale mi odpisali, że model już nie sprzedawany i instrukcji brak - niestety. Pozdr fendero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kramar Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 a nie bedzie to cos zwiazanego z szybami, lusterkami albo podgrzewanym siedzeniem?? zazwyczaj po tych rysuneczkach da sie wywnioskowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fendero Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Myślę, że nie. Blokada szyb jest przy sterowaniu szybami. Rysunek na tym przełączniku kojarzy mi się z alarmem albo centralnym zamkiem. Niestety nie znalzłem jeszcze zastosowania ponieważ na postoju mogę sobie pstrykać i nic się nie dzieje, muszę sprawdzić podczas jazdy. fendero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi