markusjk Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak widać tommaseto alaska to lipa w mojej primerze , chciał bym zmienić parownik i nie popełnić tego samego błędu co ostatnio , więc jak by ktoś chciał pomódz to proszę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 zależy od funduszy, wersja jakość do ceny to MAGIC III, jak chcesz wydać więcej to IG1 LAndi ale to 2-3 razy więcej niż za magica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 tylko warto kupić taki z ostatnich partii poprawiona konstrukcja ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 .... zastanawiałem się jeszcze nad zeta zawoli N i S , co o tym myślicie , w tej alasce mam jeszcze jeden filterek na reduktorze .Natomiast zawoli i Magic ich nie mają co ma raczej wpływ na czystość wtrysków ,tak mi się wydaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 .... zastanawiałem się jeszcze nad zeta zawoli N i S , co o tym myślicie , w tej alasce mam jeszcze jeden filterek na reduktorze .Natomiast zawoli i Magic ich nie mają co ma raczej wpływ na czystość wtrysków ,tak mi się wydaje . też dobre tylko mi klęknął ale ja mam więcej kucyków, montujesz dodatkowy zawór z filtrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 ... z tego co pamiętam to DINO miałeś zeta zawoli s chyba mniej palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 http://allegro.pl/elektrozawor-gazowy-z-filtrem-valtek-akcesoria-i1374182249.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Czyli może mi więcej palić na MAGICU III , teraz wychodzi mi 10,8 do 12,5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 ... z tego co pamiętam to DINO miałeś zeta zawoli s chyba mniej palił miałem i niestety nie dawał rady przy moich konikach, klękał przy bucie w dywanie, teraz jest MAGIC III i mogę polecić z czystym sumieniem, a jeżdżę dużo, Czyli może mi więcej palić na MAGICU III , teraz wychodzi mi 10,8 do 12,5 . to jest kwestia regulacji a nie reduktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 ten elektrozawór , to nie jest taki sam jak w alasce , zbyt dobrze nie pamiętam ? Jakie może być spalanie przy jeżdżie 100-110 ... tak z ciekawości , oraz średnice dysz wtrysków bo co nie którzy rozwiercają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 ten elektrozawór , to nie jest taki sam jak w alasce , zbyt dobrze nie pamiętam ? Jakie może być spalanie przy jeżdżie 100-110 ... tak z ciekawości , oraz średnice dysz wtrysków bo co nie którzy rozwiercają ? mi przy takiej prędkości teraz w zimie spala jakieś 10L, jak był max ekonom, bo ślisko to i poniżej 9L; średnice dysz rozwierca się do strojenia i nie co niektórzy, tylko każdy kto chce dobrze wystroić auto, pokaż co tam masz i jakie ustawienia a odnośnie elektrozaworu to dokłądasz dodatkowy jak zmieniasz reduktor i miałeś zespolony, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Ja u siebie mam juz drugi Zavoli rzecz jasna,moge polecic z czystym sumieniem,chociaz pierwszy kleknol po 80 tys.km.:)Na trasie wychodzi okolo 10 l. Edytowane 19 Grudnia 2010 przez kyniu_1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 80kkm na naszym gazie to rewelacyjny przebieg, ja wybrałem MAGIC-a III bo ma większy zakres regulacji, czyli zejdziesz do 1bara gdzie w ZAVOLI S to chyba udąło mi się zejść do 1.12bara, do tego budowa sympatyczniejsza i łatwiej go zmieścić gdziekolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Odnośnie elektrozaworu z filtrem co możecie jeszcze ciekawego polecić do reduktora MAGIC III-i....? co o tym sądzicie http://allegro.pl/nowy-elektrozawor-gazowy-z-filtrem-lovato-i1370536301.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Dino ma chyba inny z lepszym przelotem odnośnie tego jest ok bo by zmienić filterek wystarczy jeden imbus i już w starszych trzeba było targać rury nie wiem czy przelot wewnętrzny czegoś nie zamula ale już chyba to poprawili ,,,zobacz na valteki ,,, np ten rozbierał Extradd i sprawdzał i nic nie rozwiercił ,,, http://allegro.pl/elektrozawor-gazowy-z-filtrem-valtek-akcesoria-i1374182249.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 ja mam właśnie takiego valteka, a kupiony dlatego, że poprzednia cewka też była 11W i 12V, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 a co do reduktora M3 to podobno zaczeli sprzedawać nowe oringi a jakkegoś tam materiału co ma poprawić pierdzenie w wode ,,choć nie naprawi spadków ,,,chetnie bym ogladnoł M3 w środku bo np mój jest strasznie prosty mmm w porównaniu z zavolakiem,..a no i nowe M3 mają już podobno poprawione te oringi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Za jakieś dwa dni gaziarz będzie mi wstawiał M3 i jeszcze pytanie jaka ma być średnica dysz we wtryskach , bo fabrycznie jest 1,5 mm . Po drugie listwa wtryskowa jest pod przepustnicą a wtryski najzwyczajniej sobie leżą ,w związku z tym co z nimi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 musi rozwiercić a na ile to wyjdzie podczas strojenia ale pewnie ze 2mm musi być na poczatek, wtryski do pionu, można je tak zamontować beż żadnego problemu, masz jakieś zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 jak będzie za duża średnica wtrysków , to może za dużo palić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 pozmniejszaj zdjęcia bo nic nie widać, phororesizer, załatwia sprawę, średnica dysz nie ma nic do palenia, mi się wydale, czy masz źle wpięty reduktopr w ukłąd chłodzenia??? jak będziesz zmieniał to odrazu zmień filtr na FL-03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 czyli gdzie powinien być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 w węże co idą do nagrzewnicy, ale tu słąbo widać, musisz sam zobaczyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 jak byś mógł pokazać jakieś foty , to lepiej by było dogadać się z gaziarzem , Ty masz Magica III czyli to co będzie u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 zdjęcia mogę dać, ale czy gazmen weźmie je pod uwagę to nie wiem, bo jest trochę kombinowania z tym i do tego późniejsza regulacja też ma wiele do życzenia, ale jak się robi dla siebie to to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi