Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spadają troszkę obroty przy chamowaniu

Gość wojtek30

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie to samo, od kiedy mam to auto, przy wciskaniu hamulca -100 RPM, po odpuszczeniu pedału wraca do normy. Szczególnie zauważalne podczas jazdy w korku. Nie sądzę żeby to miał być jakiś niepokojący objaw, ale może jeszcze wypowie się ktoś kto bardziej zna się na 2.2di...

yyy przy hamowaniu włącza się serwo, stąd większe obciążenie silnika i może dlatego obroty spadają?

U mnie się takie coś zaczęło dziać chwilę przed tym jak zaczął hałasować alternator (później już też), a zaczął hałasować bo rozwaliło mu obudowę z jednej strony, była przerdzewiała, czemu nie wiem :). Wywaliło też łożyska, przy okazji miałem większe falowanie obrotów w tym czasie na biegu jałowym. Czy to wróci do normy, nie wiem. Dzisiaj lub jutro odbieram auto po naprawie alternatora. Napisałem to bo pomyślałem, że kończące się łożyska alternatora mogą mieć na to jakiś wpływ. Co ciekawe, ładowanie miałem normalne. Tyle, że ja mam benzynę, więc czy w dieslu może być podobnie to nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...