obiad2 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witajcie. Otóz jak w temacie mam problem z wycieraczkami (mechanizmem) tzn działają na 2, 3 biegu szybkości wycieraczek, ale nie działają na pierwszym, na tym na którym można ustawić płynność z jaką mają machać i jak się spsika szybę, to się automatycznie włączają. Macie pomysł co może być tego przyczyną? Mogę jeszcze nadmienić, że jak sa na 2 albo 3 biegu, to przy wyłączeniu ich na chwilę gdzieś na szybie się zatrzymują a później same schodą do początkowej pozycji. Z góry dzięki za sugestie. Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witajcie. Otóz jak w temacie mam problem z wycieraczkami (mechanizmem) tzn działają na 2, 3 biegu szybkości wycieraczek, ale nie działają na pierwszym, na tym na którym można ustawić płynność z jaką mają machać i jak się spsika szybę, to się automatycznie włączają. Macie pomysł co może być tego przyczyną? Mogę jeszcze nadmienić, że jak sa na 2 albo 3 biegu, to przy wyłączeniu ich na chwilę gdzieś na szybie się zatrzymują a później same schodą do początkowej pozycji. Z góry dzięki za sugestie. Adam Typowa usterka Nissana http://www.nissanklub.pl/attachments/067_NissanPrimeraP11-naprawa_silniczka_wycieraczek.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiad2 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Typowa usterka Nissana http://www.nissanklub.pl/attachments/067_NissanPrimeraP11-naprawa_silniczka_wycieraczek.pdf Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek30 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Mam to samo w n-16 teraz nawet zaczęła się zacinać i z tyłu,wyczytałem że to norma nissana,ścieżki śniedzieją w silniczku,podobno niektórzy odginają znaczy podnoszą do góry wycieraczki i włączają na najszybszą prędkość,podobno to działa jeszcze nie próbowałem.Ale radze położyć coś na szybę żeby w razie co nie było bum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IRMIR Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich trochę odświeżę temat bo może się komuś przydać. Miałem ten sam problem z 1 biegiem wycieraczek ALMERA N15 okazało się że był zimny lut na przekaźniku .kostka i przekaźnik znajduje się po prawej stronie za schowkiem od strony pasażera .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.