Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Pierwszy bieg wycieraczek - problem

obiad2

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Otóz jak w temacie mam problem z wycieraczkami (mechanizmem) tzn działają na 2, 3 biegu szybkości wycieraczek, ale nie działają na pierwszym, na tym na którym można ustawić płynność z jaką mają machać i jak się spsika szybę, to się automatycznie włączają. Macie pomysł co może być tego przyczyną?

Mogę jeszcze nadmienić, że jak sa na 2 albo 3 biegu, to przy wyłączeniu ich na chwilę gdzieś na szybie się zatrzymują a później same schodą do początkowej pozycji.

Z góry dzięki za sugestie.

Adam

Witajcie. Otóz jak w temacie mam problem z wycieraczkami (mechanizmem) tzn działają na 2, 3 biegu szybkości wycieraczek, ale nie działają na pierwszym, na tym na którym można ustawić płynność z jaką mają machać i jak się spsika szybę, to się automatycznie włączają. Macie pomysł co może być tego przyczyną?

Mogę jeszcze nadmienić, że jak sa na 2 albo 3 biegu, to przy wyłączeniu ich na chwilę gdzieś na szybie się zatrzymują a później same schodą do początkowej pozycji.

Z góry dzięki za sugestie.

Adam

Typowa usterka Nissana :)

http://www.nissanklub.pl/attachments/067_NissanPrimeraP11-naprawa_silniczka_wycieraczek.pdf

Mam to samo w n-16 teraz nawet zaczęła się zacinać i z tyłu,wyczytałem że to norma nissana,ścieżki śniedzieją w silniczku,podobno niektórzy odginają znaczy podnoszą do góry wycieraczki i włączają na najszybszą prędkość,podobno to działa jeszcze nie próbowałem.Ale radze położyć coś na szybę żeby w razie co nie było bum.:devil:

• 3 lata później...

Witam wszystkich trochę odświeżę temat bo może się komuś przydać. Miałem ten sam problem z 1 biegiem wycieraczek  ALMERA N15 okazało się że był zimny lut na przekaźniku .kostka i przekaźnik znajduje się po prawej stronie za schowkiem od strony pasażera .Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...