muchamati2 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam musze kupic wycieraczki do szyb i nie wiem jakie wybrac. Na allegro zauważyłem takie płaskie kąplet za 50zł czy to bedzie dobre?? http://moto.allegro.pl/plaskie-wycieraczki-dipp-nissan-almera-tino-00-i1339272540.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam musze kupic wycieraczki do szyb i nie wiem jakie wybrac. Na allegro zauważyłem takie płaskie kąplet za 50zł czy to bedzie dobre?? http://moto.allegro.pl/plaskie-wycieraczki-dipp-nissan-almera-tino-00-i1339272540.html Pan w sklepie też mi takie oferował (podobno nie zamarzają) ale kupiłem i tak za 20zł (komplet)... nie będzie żal jak coś się stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Tutaj masz sporo o wycieraczkach: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/3626-piora-wycieraczek-tu-i-tylko-tu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) Ha a ja zaszalałem bo już miałem dość kupowania co kwartał marketówek i stwierdziłem, że w razie kolizji o której przy złej widoczności nie trudno to i tak żadna kwota a ponieważ ostatnio w Rea... była promocja na płaskie Bosc.... i za niecałe 80 zł kupiłem komplet na przód. Z tym, że zazwyczaj 650 mmm są nie osiągalne w marketach to wziąłem 600mm i 475 (zamiast 650 i 450) i zbierają super!!! jedynie po stronie pasażera z powodu złych rozmiarów a może i nie idealnego ustawienia po robocie przy silniczku wycieraczek zostaje mi ok 2-3 mm paseczek na odcinku może 15 cm który szybko znika. Bo on zostaje ale tylko przy powrocie piór nie żeby był całkiem matwy punkt. Warto było! a cena fakt raczej okazyjna z 20-30 w kieszeni. Edytowane 21 Marca 2011 przez Bodek05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) Ja, na rozpoczynający się letni sezon zakupiłem na alledrogo, za jakieś 57 PLN cały komplecik (przód+tył) MOTOGUM, i....... nieco się załamałem, bo albo mój komplecik, jakiś taki nieco "niekompletny" jest, albo jakaś wersja do "samoobróbki i dokompletowania", albo wcisneli jakieś "nie wiadomo co"! A co z nimi jest!? Ano w kwestii: - "samoobróbki" - chodzi tu głównie o tylną wycieraczkę, gdzie pomimo zapięcia na pręciku wycieraczki, największej "wkładki/prowadniczki/bujaczki" dostosowawczej nie mogę wcisnąć tego ustrojstwa w "ucho" ramienia. Powodem problemu są wystające nadlane "dystanse", które chyba mają służyć mocnemu stabilnemu osadzeniu, a w praktyce skutecznie uniemożliwiają montaż, i pewnie jak się zadziała pilnikiem dopiero wtedy może coś wyjdzie (a raczej wejdzie), - "dokompletowania" - tu cierpi zarówno przód jak i tył, a chodzi o to, że w zakupionym komplecie brakuje mi "górnych zaślepek/blokad", które gdyby były wspomoagałyby lepsze usztywnienie/unieruchomienie mocowania wycieraczki. Jak wspomniałem brak "zaślepek", i na mocowaniu wycieraczka łapie wychylenia około 20 stopni - nooo jak dla mnie "maskra". Suma sumarum, zamierzam kupić nowy komplet, sprawdziwszy dokładnie, jak rozwiązano mocowanie, i tym razem internetowe zakupy będę omijał szeeeeerokim łukiem Edytowane 22 Marca 2011 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoczekx Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Panowie, czy miał ktoś z Was podobne problemy z wycieraczkami Motgum jak kolega roobalek ? pytam bo sam przymierzam sie do kompletu tej firmy. stosunek cena/jakośc całkiem niezły podobno więc po co przepłacać? prosba o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Panowie, czy miał ktoś z Was podobne problemy z wycieraczkami Motgum jak kolega roobalek ? pytam bo sam przymierzam sie do kompletu tej firmy. stosunek cena/jakośc całkiem niezły podobno więc po co przepłacać? prosba o info Ja mam komplet wycieraczek Motgum i nie miałem zadnego problemu z zamontowaniem w zestawie były przerózne adaptory Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony szkoda kasy na firmówki np.Bosch Valeo itp: pozdrawiam Edytowane 24 Marca 2011 przez Elmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Panowie ?! Tak, by nie było nieporozumień, nie narzekam(-łem) na wycieraczki Motogum, tylko na "to" co "udało" mi się zakupić na alledrogo. Faktem jest, że chyba otrzymałem produkt Motogum (wytłoczone na metalowej konstrukcji napisy), ale podejrzewam że jakiś wybrakowany/nie dorobiony jest ten mój zakup. Co do adaptorów/adapterów to przy każdej wycieraczce miałem 1 wpięty wycieraczkę, i 2 dodatkowe luzem, bo jak stało w rozpisce i obrazkach dołączonych do wycieraczek, można je zamontować na 3-ech różnej grubości końcówkach ramion. Nic więcej z "dodatków" nie było. Jak wspomniałem zamierzam kupić nowy, drugi komplet (i nie wykluczone że Motogum), tylko tym razem już w sklepie, gdzie najpierw dokładnie sprawdzę jak wygląda sprawa "dodatków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Robalku a za te 57zł kupiłeś tradycyjne czy płaskie? ja też miałem kupić MotGumy ale kusiły mnie płaskie a jak się trafił cały przód AeroTwin Boscha za ok 77 zł to żal było nie kupić... Szczególnie że na płaskie Motgumy (w okresie zimowym)pojawiły się krytyczne uwagi w przeciwieństwie do tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Kupiłem tradycyjne, ponieważ od roku śmigałem na jakichś włoskich płaskich Xtreme (czy może Xterme) zakupionych w "Łąsząnie", i chciałem sobie porównać jak się mają płaskie do tradycyjnych. Do tego wydaje mi się, łazi za mną przeczucie, że tradycyjne mogą się lepiej dociskać się do szyby. A że o Motogumach czytałem sporo pozytywnych opinii, i w dodatku są niedrogie, to postanowiłem je wypróbować. Tylko jak widać, chyba nie najlepiej mi wyszedł internetowy zakup, ale "co i jak" zweryfikuję przy najbliższej bytności w sklepie (o ile Motogumy będą w asortymencie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Kupiłem tradycyjne, ponieważ od roku śmigałem na jakichś włoskich płaskich Xtreme (czy może Xterme) zakupionych w "Łąsząnie", i chciałem sobie porównać jak się mają płaskie do tradycyjnych. Do tego wydaje mi się, łazi za mną przeczucie, że tradycyjne mogą się lepiej dociskać się do szyby. A że o Motogumach czytałem sporo pozytywnych opinii, i w dodatku są niedrogie, to postanowiłem je wypróbować. Tylko jak widać, chyba nie najlepiej mi wyszedł internetowy zakup, ale "co i jak" zweryfikuję przy najbliższej bytności w sklepie (o ile Motogumy będą w asortymencie). roobalek ja kupowałem od producenta czyli Motgum i nie było problemu jak pisałem wczesniej pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Elmark dzięki za Twoje informacje, zachowam w pamięci, i nie omieszkam wykorzystać, przy najbliższej nadażającej się okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomecki34 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Na płaskie wycieraczki trzeba uważać.Ja miałem taki przypadek że po wizycie na myjni facet karcherem urwał mi boczną końcówkę tych wycieraczek. Na początku tego nie zauważyłem, a efekt był taki że wycieraczka się rozlazła i szorowała mi blachą o szybę, powstała piękna rysa na szkle. Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi