Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan 350z czy Subaru WRX 2.0T?

DanPlut
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Gość zwykły zjadacz chleba

Witam, wiem że to nie ten dział ale jakoś nie mogłem odszukać odpowiedniego, mianowicie chodzi mi o porady aut z ogłoszeń, może ktoś ogladał widział, słyszał.

czy może ktoś ogladał ten  samochód albo coś o nim wie ??http://otomoto.pl/nissan-350-z-europa-manual-xenon-skora-igla-C30041732.html

I jeszcze jedno czy europejczyk jest lepszy czy gorszy od usa wersji, bo pare opini przeczytałem o tym i nie wiem co sądzić,

Dzieki za opinie z góry.

Witam, wiem że to nie ten dział ale jakoś nie mogłem odszukać odpowiedniego, mianowicie chodzi mi o porady aut z ogłoszeń, może ktoś ogladał widział, słyszał.

czy może ktoś ogladał ten  samochód albo coś ....

Zależy do czego ma Ci ten samochodzik służyć.?!

Jeśli zaufać opisowi poprzedniego właściciela - to go bierz - bo bardzo ładnie wygląda. (na fotkach)

Oczyście oglądnij go z jakimś zaufanym mechanikiem :dribble:

...i dołącz do grona szczęśliwców - posiadaczy 350z :jump:

czemu cabrio? jest dużo mniej praktyczny jak wogóle z jest praktyczny to cabrio juz nie:> osiągi sporo słabsze , traci charakter ta buda , jesli chodzi o samo ogłoszenie to nie koniecznie to musi być szrot przy sprzedaży cabrio często są to 3 samochody w rodzinie może ktoś poprostu kasy potrzebuje , trzeba jechać najlepiej do aso podpiąc kompa sprawdzić rame , jeśli jest prosty to łykać

czy może ktoś ogladał ten  samochód albo coś o nim wie ??http://otomoto.pl/nissan-350-z-europa-manual-xenon-skora-igla-C30041732.html

I jeszcze jedno czy europejczyk jest lepszy czy gorszy od usa wersji, bo pare opini przeczytałem o tym i nie wiem co sądzić,

Dzieki za opinie z góry.

Edytowane przez andrzej6411

auto w takiej cenie jest gównianym autem - czemu ciagle ludzie sie łudzą, że moze byc dobre auto sportowe 

ta...

350z w cabrio trudniej sprzedać, po drugie ile ma kosztować 8 letnie 350z?? I tak trzyma dobrze cenę jak na tak mało rozwojowy 280KM silnik.

ta...  280KM dobrze by było, gdyby tyle wypluł

Dzieki panowie za opinie, tomoakatomi ma też racje że to może być coś gównianego i mi dlatego troche przeszła ochota na niego, ale chyba pojade go sprawdzić, dlaczego cabrio?? a dlatego że już mam coupe i chciałbym teraz coś w cabrio, bo mi sie podoba w cabrio 350z :), a chyba na osiągach to nie ma aż takiej kosmicznej różnicy, chyba że sie myle to pisać :) bo jestem ciekaw jak duża jest ta różnica, po torze sie ścigał nie bede wiec myśle że w ruchu miejskim i tak bedzie dawać rade ;

Paweł, jak nie wiesz ile kosztują zadbane 350z na świecie to nie gadaj głupot, że kupisz za 30 tys - w świecie bajek żyjesz, czy liczysz, że kogoś zmusza sytuacja finansowa? bo jeśli druga wersja w skrajnej sytuacji, to proponuje polecieć kupić i sprzedać drożej, jednak wiem, że to zawracanie głowy. Gadanie jak handlowiec, że km i rok definiuje wartość to pokaż mi fakturę/umowę i stan swojego auta to porozmawiamy

Jak ja lubię forumowych wróżbitów, którzy po cenie ustalają że auto jest g... warte :)

Co z tego że Waszym zdaniem te auta są warte 50 tys. skoro jest ich pełno w ogłoszeniach, w różnych cenach, a i tak nikt ich nie kupuje ? Wiszą ogłoszenia po pół roku, nawet rok, więc cena idzie w dół jak komuś zależy na pozbyciu się auta.

Ostatnio dla brata kupowaliśmy auto. Niezbyt popularny model Civica, z ekonomicznym silnikiem 1.8. Wartość wg. katalogu 30 tys zł. Wystawione pierwotnie za 29 tys, potem 27, potem 25, w końcu za 22 tys. W końcu pojechaliśmy znając historię z carfaxu i kupiliśmy, pomimo że w carfaxie była szkoda całkowita, to okazało się że auto miało kosmetycznie uderzony przód, poduchy nie wystrzelone i ogólnie jest w stanie perfekcyjnym ze śmiesznym przebiegiem.

350z nie dość że nie jest to jakieś mega popularne auto, to ma wielki silnik który odstrasza sporą liczbę klientów, a wersja cabrio to już w ogóle zabawka a nie auto na codzień, więc i cena kalkulowana jest inaczej.

33.5 tys za cabrio z tego rocznika to faktycznie dość tanio, ale bez dokładnych oględzin sugerowanie że jest kupą gówna to lekka przesada.

• Upvote 1

Mam jakieś trudności z pisaniem postów, stąd powyższy mój post tylko w postaci cytatu. Samochód o który pytałeś /cabrio/ ma kierownicę od  najbiedniejszej wersji USA Base. można więc wnioskować , ze takich kwiatków jest więcej ,system ASR  w USA jest inny.

Edytowane przez andrzej6411

Kto tu jest ucisniony?

Może ktoś chce cabrio golasa z usa bo właśnie kosztuje 30k i co komu do tego.

To za ile właściciel powinien wytawić to auto?

Tylko Panowie to jest wersja europejska, czyli można wnioskować że był bity, co do sprzedaży to zgodzę się ze ktoś sprzedaje auto taniej bo nie ma zainteresowania, no i potrzebuje kasy, wiem co mówię bo sam tak miałem, niewiem będę w Polsce za tydzień to może go sprawdzę w aso, chyba że znajdziecie więcej szczegółów, to sobie podaruje :) kupię bratu coś innego ;)