meridion Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Mój qq 1,6 odebrany 12.2010 niebieski korek bez miarki i bez trzymanki:) Musze uważać bo w almerze zgubiłem i potem mozna dokupić ale już żółty. Oczywiście tylko w ASO bo zamienników nie ma. Coś koło 25,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Patent na zamontowanie korka super, nissan może się schować ! Ale ogólnie ten korek do spryskiwaczy z "miarką do mierzenia ilości płynu" to śmiech na sali hehehehe jak by się jednego dodatkowo czujnika założyć w zbiorniku nie dało szczególnie jak jest ksenon i spryskiwacze reflektorów, znajomy się nie mógł przestać śmiać, jak to zobaczył i mu sprzedawca powiedział, że po słabnącym ciśnieniu będzie pan wiedział że się płyn kończy. Pisze w temacie pokrewnym żeby nowego nie otwierać. Powiedzcie mi po za tym że korek do plynu ucieka to czy spryskiwacze przednie wam dobrze spryskują przednia szybę ?? bo u mnie robi sie tak że pierwsze uruchomienie elegancko ale już następne to spryskiwacze nie dają takiej mgiełki z płynu na szybę tylko takie 4 wieksze strumienie na szybe lecą ?? A przy większej prędkości (80 - 130) to płyn bardziej leci pod wycieraczkę niż nad nią co mi nic nie daje w myciu szyby ;/ czy to normalne?? W Vw czy miałem 60 czy 160 to tylko różniło się że płyn dolatywał dalej na szybę od spryskiwaczy czy bliżej ( przy większych prędkościach) a nie że raz jest cacy a raz do du.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Pisze w temacie pokrewnym żeby nowego nie otwierać. Powiedzcie mi po za tym że korek do plynu ucieka to czy spryskiwacze przednie wam dobrze spryskują przednia szybę ?? bo u mnie robi sie tak że pierwsze uruchomienie elegancko ale już następne to spryskiwacze nie dają takiej mgiełki z płynu na szybę tylko takie 4 wieksze strumienie na szybe lecą ?? A przy większej prędkości (80 - 130) to płyn bardziej leci pod wycieraczkę niż nad nią co mi nic nie daje w myciu szyby ;/ czy to normalne?? W Vw czy miałem 60 czy 160 to tylko różniło się że płyn dolatywał dalej na szybę od spryskiwaczy czy bliżej ( przy większych prędkościach) a nie że raz jest cacy a raz do du.. niestety TTTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 niestety TTTM Nie żartuj wszyscy tak maja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ja przynajmniej tak. I strasznie mnie to irytuje. Co do miarki poziomu płynu to przypomina mi ona bagnecik ze zbiornika paliwa w Trabancie BTW: wersja Tekna polift miarka płynu obecna. Jeżeli tylko Tekny ją mają to się sprawa nadaje do kabaretu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Pisze w temacie pokrewnym żeby nowego nie otwierać. Powiedzcie mi po za tym że korek do plynu ucieka to czy spryskiwacze przednie wam dobrze spryskują przednia szybę ?? bo u mnie robi sie tak że pierwsze uruchomienie elegancko ale już następne to spryskiwacze nie dają takiej mgiełki z płynu na szybę tylko takie 4 wieksze strumienie na szybe lecą ?? A przy większej prędkości (80 - 130) to płyn bardziej leci pod wycieraczkę niż nad nią co mi nic nie daje w myciu szyby ;/ czy to normalne?? W Vw czy miałem 60 czy 160 to tylko różniło się że płyn dolatywał dalej na szybę od spryskiwaczy czy bliżej ( przy większych prędkościach) a nie że raz jest cacy a raz do du.. Tez tak mam niestety, a jeszcze w śniegu te strumyczki przebić się nie mogą Edytowane 4 Stycznia 2011 przez meridion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artde Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Do uwag o uciekającym korku (u mnie też jest niebieski i bez mocowania) dodałbym drugie deko humorystyczne spostrzeżenie. Jak wlewam płyn do spryskiwaczy, to strasznie się on pieni (bardziej niż w corsie i astrze). To pewnie przez ten wyciągnięty łącznik:). To powoduje, że nie mogę od razu nalać pełnego zbiorniczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jak ma być śmiesznie to proszę bardzo: Do nalewania płynu używam szufelki. Bo jest zawsze pod ręką by osłonić alternator. Szczególnie, gdy 5l butla jest pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Do uwag o uciekającym korku (u mnie też jest niebieski i bez mocowania) dodałbym drugie deko humorystyczne spostrzeżenie. Jak wlewam płyn do spryskiwaczy, to strasznie się on pieni (bardziej niż w corsie i astrze). To pewnie przez ten wyciągnięty łącznik:). To powoduje, że nie mogę od razu nalać pełnego zbiorniczka:) A pianka jest na 3 palce ? ... Bo jeśli nie - to słabej jakości płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Olo_ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Patent dla osób którym ucieka korek gdzie moza sie zaopatrzyc w takie cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 gdzie moza sie zaopatrzyc w takie cudo? zdjęcie ściągnięte z forum QQ, ale nie pamiętam angielskiego czy niemieckiego i "wyrób" wygląda na samoróbkę czyli wykonanie ala Adam Słodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blacksmith Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Korek bez zawieszki. Dokonany samodzielnie lifting wzbogacił pojazd w kawałek sznurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mar3ko Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Dołączam się do ekipy gubiącej korki . Dziś pojechałem na myjnię, podnoszę maskę aby dolać płynu i korka nie ma...Wyparował normalnie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 dzisiaj szukałem tego korka przez 5 minut i znalazłem w takim beznadziejnym miejscu go złapałem koniuszkami palców i miałem problem aby wyciągnąć rękę Nissan jest totalnie głupim producentem - powinny być siłowniki do ciężkiej maski, a taki korek powinien być połączony ze zbiornikiem w sposób uniemożliwiający zagubienie korka skończyło się na tym, że wywierciłem fi2.5mm w zbiorniku i fi2.5mm w korku i połączyłem takim sznureczkiem łączącym klapkę zamykania obiektywu z obudową aparatu (starego, cyfrowego) jutro strzelę fotkę, zbyt pięknie może nie wygląda, ale jest ok można też złapać na popularną trytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 i to ucieka nawet korek z miarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 i to ucieka nawet korek z miarką? mam sam korek, taki niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Widać kolega Karas007 nie był świadomy jaką wersję kupuje. Przecież Tekna różni się od I-Waya i Accenty właśnie miarką poziomu płynu do spryskiwaczy. Są tam jeszcze jakieś pierdoły gratis ale płaci się przecież za miarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 myślałem ,że akurat korek z miarką jest standardowy dla wszystkich wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Niezbadane są nissanowskie zasady zestawień wyposażenia .Oszczędzają nawet na kawałku plastiku wartym w produkcji jakieś 3 euro centy, ale globalnie to już prezesi się napasą... Ten koreczek z miarką był standartem w Almerach. pozdrawiam świątecznie J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 QQ 2010 FL ma korek z miarką, prawie taki sam jak mam w Astrze II z 99 roku Postęp techniki przez ten czas powinien być taki, jak u innych, czyli kontrolka na desce rozdzielczej, ale dobra i miarka Przynajmniej w QQ są lepsze spryskiwacze niż w Koleosie, ale mgłowym w Oplu nie dorównają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Skoro Michalmiko ma miarkę w Accencie to pewnie dołożyli ją razem z EURO 5 pod koniec 2010 roku. Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Skoro Michalmiko ma miarkę w Accencie to pewnie dołożyli ją razem z EURO 5 pod koniec 2010 roku. Zgadza się? nie, bo mój QQ Acenta Euro5 jest z 2011, a korek bez jakiejkolwiek miarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Może poprzedni właściciel dokupił, bądź zgubił... Samochód kupiłem dwa miesiące temu z Polski rzecz jasna Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Może poprzedni właściciel dokupił, bądź zgubił... Samochód kupiłem dwa miesiące temu z Polski rzecz jasna Pewnie tak było, bo już wcześniej ustaliliśmy że tylko Tekna ma miarkę. Stąd moje zdziwienie. Co z piramidalna bzdura swoją drogą... Nasunęło mi się jeszcze jedno spostrzeżenie. Jakiś czas temu zauważyłem, że nie działają mi spryskiwacze reflektorów, po dolaniu płynu ożyły. Ciekawe czy to rurka ssąca jest po prostu wyżej czy też może jest czujnik. Jeżeli tak i nie wyprowadzili kontrolki na deskę to już nic nie rozumiem.... I jeszcze pytanie. Czy wszystkie wersja mają taką samą pojemność zbiorniczka? Do tekny (z miarką) wchodzi ok. 5 litrów gdy jest prawie sucho. Jak jest w innych wersjach? Edytowane 27 Grudnia 2012 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dziś zauważyłem , że nie mam korka, szybko telefon do Nissana i odpowiedź: nie mamy , musimy zamówić ale proszę przyjechać aby zobaczyć jaki potrzeba. Koszt ok 30- 40zł (zależy jaki) - dla mnie szok, do tego trzeba 2 razy dojechać i wrócić . Na razie zasłoniłem wlew woreczkiem foliowym i okręciłem gumeczką aby sie paprochy nie dostawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi