meridion Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 He, miałem taki przypadek, gdzieś przepadł mi korek, którego zapomniałem założyć po dolaniu płynu. Poszukiwałem korka bezskutecznie na szrotach, sklepach, allegro. Okazało się wtedy, że tylko w ASO NISSAN-koszt ok. 60,-. I co istotne-oryginał jest niebieski, a kolejny byłby koloru żółtego . Z pomocą kolegi od spodu samochodu poszukałem korka przy swoim silniku i znalazłem zgubę, uff. Szczęście masz jak nie wypadł gdzieś po drodze na jezdnię, inaczej chyba tylko ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dziś zauważyłem , że nie mam korka, szybko telefon do Nissana i odpowiedź: nie mamy , musimy zamówić ale proszę przyjechać aby zobaczyć jaki potrzeba. Koszt ok 30- 40zł (zależy jaki) - dla mnie szok, do tego trzeba 2 razy dojechać i wrócić . Na razie zasłoniłem wlew woreczkiem foliowym i okręciłem gumeczką aby sie paprochy nie dostawały. Jak już kupisz nowy korek, to nie zapomnij go zabezpieczyć w prosty sposób wiercisz otworek i ( tasiemka od babki "Panettone") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Same korki są na allegro. Znalazłem dwa u tego samego sprzedawcy. Do Micry z zawleczką za 12zł (można zawiesić na sznureczku, albo małej trytytce), a do QQ bez zawleczki 28zł. Na zdjęciach wydają się być po za kolorem i wspomnianą zawleczką identyczne Nowe! http://allegro.pl/korek-zbiorniczka-spryskiwaczy-nissan-micra-k13-i5915867516.html http://allegro.pl/korek-zbiorniczka-spryskiwaczy-nissan-qashqai-i5809154738.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi