Gość Jasza Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam. Przeglądałem wcześniejsze dyskusje ale nie znalazłem jasnego rozwiązania mojego problemu. Kilka tygodni temu znikło ssanie i miałem niskie i niestabilne wolne obroty ( samochód - benzyna i gaz ). Samochód sprawdzono na komputerze i wszystko było OK.Czyszczony był silnik krokowy, sprawdzano czy nie łapie lewego powietrza - jest OK, wymieniony został czujnik podający temperaturę silnika do komputera sterującego i nic. Odnośnie niestabilnych obrotów sprawdziłem ciśnienie w cylindrach aby wyeliminować niesprawność silnika. Badanie wykazało że jest wszystko dobrze. Po tym badaniu obroty są stabilne ( mam jeszcze zamiar wymienić świece ) i z pewną nieśmiałością pojawiło się ssanie. Po kilku dniach przy uruchamianiu samochodu ssanie zrobiło się OK ale gdy silnik się rozgrzeje nie wyłącza się i obroty wzrastają nawet do 1500 obr/min. Podczas jazdy gdy dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło obroty lekko się zwiększają a potem spadają do 1200 obr/min. Boję się że nie wydolę na paliwo. Czy któryś z kolegów miał już takie objawy ? Pozdrawiam Jasza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 udało ci się rozwiązać ten problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasza Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Niestety nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Jaki masz gaz sekwencja 2 generacja z mikserem w obudowie?. Na początek może wyczyść przepustnice sprawdź czy linka gazu sie nie zacina. Jak masz mikser w obudowie powietrza to zdejmij go i zobacz czy obroty są ok. Sprawa dotyczy jazdy na gazie czy benzynie? http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/72547-wp11-obciazenie-a-obroty/page__p__774040#entry774040 Przeczytaj dokładnie ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.