tedzikooo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 witajcie mam zapytanie dotyczące dolnych osłon silnika w almerach n16 1,8 Pb. Mianowicie po zakupie auta zobaczyłem że nie ma on osłony dolnej silnika. Więc zakupiłem taką osłonę 2 cześci http://moto.allegro.pl/oslona-silnika-nissan-almera-n16-i1364188796.html i jakie było moje zdziwienie kiedy wjeżdzając pod kanał okazało się ze taka osłona już była zamontowana w almerze... Kurde czy nie ma innych osłon do tego modelu ?przecież to tragicznie skonstruowali ,ta osłona to własciwie nic nie daje, czy są inne jakieś lepsze osłony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protech Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 bo Ty masz tam boczne chyba i takie dodatkowe, najlepiej miec wszystkie caly komplet tak jak jest oryginalnie. http://moto.allegro.pl/oryginalna-oslona-silnika-nissan-almera-diesel-i1338598097.html - tu jest ta duza co zaslania caly srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzikooo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 tylko że ta jest do diesla, a ja mam benzynę 1,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ambro Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Z tego co kojarzę to osłony pod silnik miały tylko diesle. Poszukaj dobrze bo ten temat już był opisywany na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzikooo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 przejrzałem forum i wychodzi na to że te modele niee posiadają głownych osłon, ja pidole kto to montował...alternator,miska olejowa przeciez to wsystko jest jakby na wierzchu. Teraz ten śnieg i sól zrobią swoje.zenada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Otóż to. Mnie by się właśnie taka osłona przydała. Trzecia zima zrobiła swoje. Nawet jeśli bezpośrednio nie wjeżdżam na jakąś kałużę to jakoś wilgoć ciągnie po elementach silnika w górę. Może ściąga po paskach. Jeśli się mało jeździ jak ja to wszystko szybciej rdzewieje. Nagrzeje się, pociągnie wilgoć, schłodzi się i zaczyna rdzewieć. A po jakimś czasie szlag to trafia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzikooo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 zacytuje odpowiedź jaką otrzymałem wysylajc meila z zapytaniem o tą osłone do almery : "informuję iż osłona do Almery z w silniku benzynowym nie zakrywa całej komory silnika. Katalizator zamontowany pod spodem nagrzewa się i w związku z tym może przegrzać osłonę , która mogłaby ulec spaleniu. Przykro nam bardzo, ale tylko silniki dieslowe maja takie osłony które zakrywaja całą komorę. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.