Gość mieszko Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dziś zauważyłem plame w garażu po oleju gdy wyjechałem i faktycznie na bagnecie było poniżej połowy. Czyli jakiś wyciek, tego samego dnia pojechałem na przegląd i zobaczyłem że filtr jest troche upaćkany, na początku myślałem że może filtr mało dokręcony był choć to mało prawdopodobne. Pozniej pojechałem na blizsze ogledziny do mechanika i zobaczyliśmy ze to tam kolo czujnika jaes mokro i tłusto i raczej z tamtąd ucieka. Jest tam tez śruba, ktora dokrecil troche, mozliwe ze to bylo powodem czy raczej problem tkwi w czyms innym. A moze jest tam jakis symering badz uszczelniacz, ktory jest juz do wymiany ? jak sie do tego zabrac ? Czytałem już wczesniej cos o tym czujniku w p10 ale teraz nie moge tego znalezc. czekam na sugestie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 otagowałem, pamiętaj na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mieszko Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 sorki zapomniałem ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 a może leci z pod uszczelki pokrywy zaworów, ja tak miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarcoon Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgadzam się z przedmówcą. Sprawdź uszczelkę pokrywy może tam jest wyciek i olej zlatuje na dół.Ja już walczyłem z tą uszczelką kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mam dokladnie to samo, filtr upackany od spodu i olej leci, tylko nie sa to wielkie ubytki. Filtr dokrecalem, zmienialem i nic to nie daje. Nie wiem co to moze byc a moglbys powiedziec Ktory to czujnik i gdzie on jest to skontroluje u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid_PKP Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wyczyśc silnik i sie przejedz i zobacz czy tak jak mowia koledzy leci z pod poktywy czy moze gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 I mi też leciało jak spojrzałem pod spód w okolicach filtra.Dobrze spojrzałem to pod filtrem był wyciek.A filtr miałem Jc niebieski i było blisko okolicy 10kkm i wymiana to teraz mam wymienione.Nie zagladałem teraz czy tam jest czysto.Mam zrobione może 3 tys km . Może pózniej spojrze kiedys to jak nie zapomne to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mieszko Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 no właśnie wjezdzałem na kanał i od spodu jest upackane tam koło czujnika najbardziej, jezeli to tam to wie ktos jak sie do tego zabrać? pokrywe zaworów też obejrze na dniach ale to raczej 2 opcja by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja dzisiaj rozwiazalem swoj problem. Polozylem sie pod autem i jak sie okazalo to z czujnika wywala olej, Wykrecilem go i wkrecilem nowy i jak narazie nie kapie, Tylko dziwne, bo stary wyglada ok, nie widac zeby byl uszkodzony. Dostep do tego czujnika jest taki ze niech ich szlag! I z tym trzeba ostroznie, bo jak na hama bedzie ktos odkrecal lub dokrecal to sie czujnik ukreci, jest z aluminium. Co dziwne nie ma tam uszczelki, bo jest gwint samouszczelniajacy , ale nie wiem jak u ciebie, bo ja mam diesla. U mnie czujnik jest pod filtrem i cm nad przegubem, hu....owy dostep . A i ja jeszcze dawalem na gwint tego czujnika, taki srodek do uszczelniania i zapobiega on odkrecaniu sie od wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ja mam podobny wyciek z okolic filtra (silnik SR20DE 130KM) - tak jakby spod uszczelki pomiędzy króćcem filtra a silnikiem, na pewno nie spod pokrywy zaworów, ciężko to zlokalizować bo zapakowana przestrzeń. Czytałem powyżej o jakimś czujniku - chodzi o czujnik ciśnienia oleju, gdzie go szukać? Wyciek nie jest wielki (nie zostawia plam po 14h postoju) ale widać szykującą się do skapnięcia kroplę oleju Mechanik stwierdził, że kupa rozbierania i nie ma co się czepiać (BTW - ubytek ~2L 10W40 na 15tys przy przebiegu 277 tys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi