Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Zgubiłem Kluczyk

Gość Kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio kupiłem sobie Nissana Almere 1.5 DCI 2003 rok po lifcie z jednym kluczykiem, i po krótkim czasie zgubiłem kluczyk. Proszę o porade co zrobić żeby koszt nie był duży. Wpadłem na pomysł kupienia kluczyka na allegro bo z tego co juz sie dowiedziałem to można go jakoś zakodować w serwisie, ale czy będzie działał? Kluczyk ten który posiadałem był elipsowaty. Czy przy tym kodowaniu to koduje się immo i pilot ? i jakie byście widzieli rozwiązania do tego problemu?

Dzięki z góry.

rozumiem ze samochod masz otwarty?

w sumie to sa firmy, ktore sie tym zajmuja - nie tylko serwis. Masz gdzies kod tego kluczyka spisany? Byloby latwiej, jak nie to pod komputer mozna podpiac i sprawdzic, immo da sie tez komputerem wylaczyc z tego co wiem, ale to raczej nie jest przyszlosciowe rozwiazanie. Jesli nie masz zadnego sprzetu to tak naprawde sam nic nie zrobisz, musisz oddac to w czyjes rece i niestety ale troche zaplacic, przy okazji polecam dorobic sobie odrazu drugi kluczyk zeby sytuacja sie nie powtorzyla. Pilot i immo sie koduje.

znalazłem komputer, kluczyk ze stacyjką i immo ale nie wiem czy to wystarczy jak wymienie żeby obejść się bez serwisu.

i czy ten komputer będzie pasował do mojej almerki, podobno te części z 1.5 dci tylko tyle że 5 drzwiowej i z klimatronikiem ja mam 3 drzwiową i z manualną klimą ale ten sam rok.Zamieszcze zdjęcie przesłane przez sprzedającego ten kompletpost-39594-013092800 1293129468_thumb.jpg Czy to wszystkie części które są zespolone i po wymianie których odpalę samochód ???

nie znam sie na tyle by powiedziec Ci na 100%, ale z tego co wiem to jak podmienisz ten komp i masz do niego kluczyk to powinien odpalic, w sumie tak robia zlodzieje np w toyotach, komp jest latwo dostepny pod nadkolem, podmieniaja kompa i odpalaja bez problemu. Nigdy tego nie probowalem :D ale tak chyba juz jest:) najlepiej wejdz na jakies forum elektroniczne czy inne mocno zmotoryzowane bo tu jak widzisz zbyt wielu odpowiedzi nie masz, na tym forum jest po prostu malo ludzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...