Gość hausmeister Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Od nie dawna mam maxime i mam prblem z biegami ciezko mi w chodzi 1 i 2 dzieki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jeśli skrzynia manualna zacznij od zmiany oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hausmeister Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jeśli skrzynia manualna zacznij od zmiany oleju. wymienilem olej i wciaz jest ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 wymienilem olej i wciaz jest ten sam problem czy tylko ciężko wchodzą biegi, czy są jakieś inne objawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaximaV6A32 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam, miałem podobnie ciężko biegi wchodziły 1-2, po wymianie oleju w skrzyni oraz wymianie sprzęgła. Biegi wchodzą idealnie. Olej i sprzęgło było robione jednocześnie wiec trudno stwierdzić czy sama wymiana oleju pomogła czy wym. sprzęgła też się do tego przyczyniła. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hausmeister Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam, miałem podobnie ciężko biegi wchodziły 1-2, po wymianie oleju w skrzyni oraz wymianie sprzęgła. Biegi wchodzą idealnie. Olej i sprzęgło było robione jednocześnie wiec trudno stwierdzić czy sama wymiana oleju pomogła czy wym. sprzęgła też się do tego przyczyniła. Pozdro. Dzieki czy wymiana sprzegła jest droga sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaximaV6A32 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wymiana sprzęgła kosztowała mnie 800zl ( robocizna + sprzęgło ), Pierwszy objaw czyli ślizganie sprzęgła zauważyłem na autostradzie podczas gwałtownego przyspieszania na 5biegu od 145km/h-> wtedy sprzęgło zaczęło się ślizgać po raz pierwszy, z czasem objawy ślizgania zaczęły być odczuwalne przy niższych biegach i prędkościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.