Gość maslakboss Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam wszystkich użytkowników! Mam następujący problem: nie jeździłem Micrą 3 dni, w tym czasie padał deszcz i był mróz, cały samochód totalnie zamarzł. Doprowadziłem już auto do stanu używalności, ale pozostał jeden defekt: nie działa dmuchawa, co jak wiecie przy takiej temperaturze jest dużym problemem. Pomyślałem, że pewnie silniczek zamarzł, postanowiłem podgrzać wnętrze suszarką i kraty przy wycieraczkach, ale nic nie dało. Co mogło się wydarzyć? Gdzie w ogóle znajduje się ten silniczek? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 na zadnym biegu nie dziala? silniczek masz pod schowkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maslakboss Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Na żadnym nie działa. Przy włączonym silniku i przekręceniu słychać, że troszkę zwiększa obroty, ale dmuchawa nie działa. Tak jakby coś blokowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 to wypnij kostke i sprwadz czy prad dochodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Za schowkiem od strony pasażera dmuchawa. Dostęp jest od dołu schylasz się i widzisz idące kable do niej. Wypinasz je i wykręcasz z niej to w co jest wpięta kostka. ( zamocowane jest to na 2 śruby krzyżak ) Wyciągniesz płytkę która jest odpowiedzialna za sterowanie intensywnością dmuchania. Jeżeli na płytce są poprzepalane kanały trzeba je przelutować. Ale najpierw sprawdź czy to wyżej wymienionej płytki dochodzi w ogóle prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maslakboss Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Trochę z poślizgiem odpowiadam, ale dopiero teraz sobie przypomniałem. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, to był tylko bezpiecznik. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.