Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] przetwornica ksenon - wymiana - co i jak

kajot04

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To nie jest moje pierwsze spotkanie na forum - ale nie było mnie tu ze dwa/trzy lata - i nie pamiętam starego loginu :).

Mam problem z ksenonem i proszę o przypomnienie - co to należy zdemontować i jak się dostać do przetwornicy. Dwa lata temu padła mi w prawej lampie i teraz znowu. Mam obawy, że z powodu złego montażu (uszczelnienia) i dlatego teraz zrezygnowałem z poprzedniego warsztatu. Kupiłem nową przetwornicę i zamontuje w starej sprawdzonej firmie, ale "mechanicznej/silnikowej" :) nie elektrycznej i choć twierdzą, że dadzą rade i nie ma problemu - to wolę wiedzieć co im powiedzieć ;) aby nie było niespodzianek. Pamiętam, że chyba nadkole i grill należy zdemontować aby dostać sie do lampy i przetwornicy - ale jeśli ktoś opisałby to dokładnie - będę wdzięczny.

PS.

stwierdziłem teraz wieczorem, że ta lampa jest lekko zaparowana od wewnątrz - tu pewnie leży przyczyna awarii. Jak uszczelnić połączenie przetwornicy i lampy ? Macie jakieś patenty ?, to umieszczenie przetwornicy jest tu wybitnie nieudane.

Wszytko zależy z której to ma być strony. Jeżeli chodzi o lewą stronę to ja musiałem wyjąć prawie wszystko z silnika aby dostać się do lampy i trzyma się na trzech śrubach. Jedna na górze,a dwie nakrętki w błotniku i są ciężko dostępne. Prawą stronę można dostać się od spodu beż demontażu niczego.

Dzięki. Po stronie pasażera - czyli wg mnie - po prawej,a wg Ciebie - tej łatwiejszej. To dobrze :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...