Gość Konstruktor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Stałem sobie spokojnie w kolejce na luzie do myjni bezdotykowej i nagle zapalił mi się check, więc od razu pojechałem do mechanika zainkasował 50zł i błąd skasował mówiąc że sonda podała mu że dostał zbyt bogatą mieszkankę i zapalił się check. Nie tankowałem nigdzie ostatnio więc to chyba nie wina paliwa. Auto po zapaleniu normalnie jeździło. Jutro jadę do Zakopanego i mam nadzieje że to nic poważnego jak myślicie?? Jeszcze pwoeidział że mogło być tak że po wilgotnym ciepłym powietrzu nagle pojawiło się chłodne zimne, to fakt bo święta były ciepłe a dziś -7.... auto benzyna 1.8 2000r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 a podał Ci numer błędu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 nie podał.... powiedział tylko że nic poważnego i mu podaje że zbyt bogata mieszanka. A czy to coś poważnego to nie może powiedzieć bo to za krótko pali się check jak zapali się z parę razy to wtedy będzie wiedział czy coś poważnego.... Jade w trase jutro może się jakoś przygotować?? Może wydrukowac sobie jak się kasuje błędy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 możesz wydrukować i kasować jak będzie Cię drażnił i jedź i ciesz się nartami a w tej cenie to kupisz kabel na alegro i będziesz samodzielnie diagnozować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 a jak się zapali check tfu tfu nie wykrakać aby a samochód będzie się normalnie zachowywyał czyli nie wpadnie w tryb awaryjny to co robić? jak nie będę kasował? można tak jechać z checkiem?? aha a gdzie znajdę ten przepis na złamanie checka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Cześć nie widziałem cię kolego nigdy na spotach ale masz KABELKIEM czyli elm327 wpiętym to ŁAPTOKA http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/41621-n16-fotorelacja-diagnozowanie-almerki-i-aut-z-eobdobd2/ Wersja sprzed liftu na zworkę da się zrobić (nie mogę odnaleźć tematu na NKP więc masz link alternatywny) http://www.nissan-almera.pl/viewtopic.php?p=49414&sid=1b7ccf88d7a046a75c567c41e4330513 Ja zakupiłem teraz N16 z 2004 dla żonki i będę się zaopatrywał w ELM tak że jak będziesz chciał odczytać kompem to pisz na PW i się jakoś ustawimy. Nie dawaj się oskubać cwaniakom. Check powróci i co znowu 50 zapłacisz za dzień spokoju. Może ci szwankować już sonda, będzie więcej palił ale da się z tym normalnie jechać. Masz starsze gniazdo to zabierz ze sobą spinacz i kasuj jak ci będzie przeszkadzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 No i wróciłem szczęśliwie bez żadnego checka:)Przejechałem ponad 800km;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.