Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] check engine

Gość Konstruktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Stałem sobie spokojnie w kolejce na luzie do myjni bezdotykowej i nagle zapalił mi się check, więc od razu pojechałem do mechanika zainkasował 50zł i błąd skasował mówiąc że sonda podała mu że dostał zbyt bogatą mieszkankę i zapalił się check. Nie tankowałem nigdzie ostatnio więc to chyba nie wina paliwa. Auto po zapaleniu normalnie jeździło. Jutro jadę do Zakopanego i mam nadzieje że to nic poważnego jak myślicie?? Jeszcze pwoeidział że mogło być tak że po wilgotnym ciepłym powietrzu nagle pojawiło się chłodne zimne, to fakt bo święta były ciepłe a dziś -7....

auto benzyna 1.8 2000r.

Gość Konstruktor

nie podał....

powiedział tylko że nic poważnego i mu podaje że zbyt bogata mieszanka.

A czy to coś poważnego to nie może powiedzieć bo to za krótko pali się check jak zapali się z parę razy to wtedy będzie wiedział czy coś poważnego....

Jade w trase jutro może się jakoś przygotować?? Może wydrukowac sobie jak się kasuje błędy??

możesz wydrukować i kasować jak będzie Cię drażnił i jedź i ciesz się nartami ;) a w tej cenie to kupisz kabel na alegro i będziesz samodzielnie diagnozować ;)

Gość Konstruktor

a jak się zapali check tfu tfu nie wykrakać aby ;) a samochód będzie się normalnie zachowywyał czyli nie wpadnie w tryb awaryjny to co robić? jak nie będę kasował? można tak jechać z checkiem??

aha a gdzie znajdę ten przepis na złamanie checka?? :D

Cześć nie widziałem cię kolego nigdy na spotach ale masz

KABELKIEM czyli elm327 wpiętym to ŁAPTOKA

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/41621-n16-fotorelacja-diagnozowanie-almerki-i-aut-z-eobdobd2/

Wersja sprzed liftu na zworkę da się zrobić (nie mogę odnaleźć tematu na NKP więc masz link alternatywny)

http://www.nissan-almera.pl/viewtopic.php?p=49414&sid=1b7ccf88d7a046a75c567c41e4330513

Ja zakupiłem teraz N16 z 2004 dla żonki i będę się zaopatrywał w ELM tak że jak będziesz chciał odczytać kompem to pisz na PW i się jakoś ustawimy.

Nie dawaj się oskubać cwaniakom. Check powróci i co znowu 50 zapłacisz za dzień spokoju. Może ci szwankować już sonda, będzie więcej palił ale da się z tym normalnie jechać. Masz starsze gniazdo to zabierz ze sobą spinacz i kasuj jak ci będzie przeszkadzać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...