Gość energy259 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) jak w temacie nie wiem co się dzieje ale ucieka mi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego temperatura w normie pod korkiem chłodnicy płyn jest a ze zbiorniczka gdzieś znika. co się dzieje ? edit: terrano II 2.7 TD Edytowane 28 Grudnia 2010 przez energy259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 no co się dzieje, co się dzieje... przede wszystkim zlokalizuj wyciek bo jeśli ubywa gdzieś na zewnątrz to ślad napewno będzie jeśli nie to już większy kłopot masz, w chłodnicy będzie zawsze bo zasysa ze zbiorniczka dopóki w zbiorniczku jest płyn, ja miałem tak po wymianie płynu ubywało ze zbiorniczka jakiś czas bo się odpowietrzał układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 no właśnie w tym problem wzrokowo już przebadałem sprawę i hmm nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 no to przez uszczelkę spala się w silniku a czy niedawno płyn zmieniałeś ? jak pracuje silnik, normalnie czy jest np słabszy czy są problemy z obrotami ? etc. czy dymi ponad normę itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 płynu nie zmieniałem. pracuje normalnie problem był z obrotami ale to z powodu zamarzania paliwa a raczej wody w zbiorniku. dymi na niebiesko przy 3 tyś. obr. ale to raczej właśnie wina wody w układzie paliwowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 jeśli nie ma żadnych zewnętrzny wycieków, układ jest odpowietrzony a płynu ubywa hmmmmmmmmm moim zdaniem płyn ucieka do silnika aaaaaa, olej sprawdzałeś czy syfu tam nie ma bo tam tez może uciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 hehe no właśnie poleciałem teraz obadać jeszcze raz i w oleju tez płynu nie ma cuda się dzieją w terranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 o kurka, to w takim razie nic nie rób i prowadź baczną obserwację zachowania się płynu czy będzie go dużo ubywać czy w końcu przestanie go zasysać, to magiczne auto , masz wyjątkowy egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfsystem Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Kolego energy259 a zobacz pod nagrzewnicą czy tam nie cieknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alilee Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Sprawdź jeszcze węże czy nie robią się twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Sprawdź jeszcze węże czy nie robią się twarde a co to oznacza jeśli się robią twarde lub nie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alilee Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 no fakt koledze płyn znika a nie przybywa, ale jeśli nie ma zewnętrznych wycieków to na 99,9% jest coś z uszczelką lub mikropęknięcie w głowicy. Płyn może też ginąć jeśli w chłodnicy jest niewielka nieszczelność - wtedy to co ucieka wyparowywało by pod wpływem temperatury - ale to tylko akademickie rozważanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam radze sprawdzić pod dywanikami czy nie mokro? Jeśli mokro to sprawdź paluchem czy to nie jest słodkie jak słodkie to wyciek z nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 A ten lipny korek dobrze Ci trzyma na zbiorniczku wyrównawczym? Wiadomo auto w terenie pod ostrymi kontami jeździ i do tego fest podskakuje u mnie tam się wylewa np. płyn do spryskiwaczy korkiem i chłodniczy przelewem ze zbiorniczka w małych ilościach bo widzę to po przebarwieniu na zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi