sredstvom Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam jaka powinna byc prawidlowa dlugosc lancuszka? N16 1,5 benzyna 2001 90KM. Prawdopodobnie mam rozciagniety, ale zanim wymienie, to chcialbym zeby mi mechanior sprawdzil czy to aby na pewno to. Ktos pomoze? (jak bylo to sorry:-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrAli Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Dobre pytanie - też mnie to interesuje! Jak ktoś wie bardzo proszę o odpowiedź! Natomiast jeśli chodzi o twoją potrzebę kolego to aby sprawdzić czy się nadaje do wymiany to po pierwsze ma checka wyrzucić! a po drugie po zdjęciu pokrywy zaworów wysunięcie napinacza ma być na pewno większe niż 11 mm !!! Co do długości samego łańcucha - jak toś wie niech napisze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Kolego, problem wlasnie w tym, ze na checku jezdze juz od pol roku, auto szarpie i nie ma mocy, do tego faluja obroty. Podmiana przeplywki nic nie dala, wymienione czujniki walu i walka, sonda lambda tez. Diagnostyka elektryczna tez nic nie wakazala, cewki, wtryski w porzadku, panewki tez graja. A mimo to wywala ciagle blad "wypadanie zaplonu na wielu cylindrach". Mechanior rozlozyl rece i stwierdzil, ze w takiej sytuacji zostaje lancuch rozrzadu. O tyle mnie to wk!"§$%wia, ze mam dopiero niecale 120k na liczniku. Jezeli ktos moze cos podpowiedziec, to poprosze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrAli Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 No to tak jak napisałem! Sprawdź wysunięcie napinacza! Tak właśnie mechanicy stwierdzają wyciągnięcie łańcucha - nikt nie go nie wyciąga żeby mierzyć i stwierdzać czy jest wyciągnięty! Ponad 11mm + check = wymiana!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.