t-olo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam kolegów. Od wczoraj borykam się z problemem migającej kontrolki od ABS-u. Raz się zapala na moment potem gaśnie i tak potrafi kilkanaście razy. Zauważyłem, że podczas kiedy się zapala oczywiście ABS nie działa ale jak gaśnie to dochodzi dziwny dźwięk jakby "skrzypnięcie z piskiem". Nie jest to może głośny dźwięk ale za każdym razem jak lampka gaśnie i jakby załączał się ABS słychać ten dźwięk. Nadmienię jeszcze, że jak lampka się zapala to licznik nie pokazuje prędkości - od razu spada do zera, a po zgaszeniu lampki wraca do danej prędkości. Czy to jakiś czujnik na kołach czy może jakiś przekaźnik szlag trafia? Mam nadzieję, że to nie pompa wspomagania bo chyba wtedy by ten licznik działał przy palącej się kontrolce ABS, a z tego co wiem to licznik zbiera dane właśnie z czujników ABS-u. Macie jakieś pomysły od czego zacząć szukanie problemu? Może od tego cholernego śniegu i mrozu jakiś kabelek z czujnika może mi się zaczyna urywać. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. OLO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dynamit75 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam. Obejzyj przewody od czojnikow ABS , mozliwe ze masz gdzies uszkidzona koszulke przewodow albo gumke izolujaca na zlaczkach - kostkach i sterownik ABS widzi oprocz impulsow z kol np. zwarcia albo nieprawidlowa impedancje ( opor) na ktoryms z czojnikow. Najprosciej podlaczyc autko pod kompa na diagnostyce i bedziesz wiedzial dokladnie gdzie i co go boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art777777 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam kolegów. Od wczoraj borykam się z problemem migającej kontrolki od ABS-u. Raz się zapala na moment potem gaśnie i tak potrafi kilkanaście razy. Zauważyłem, że podczas kiedy się zapala oczywiście ABS nie działa ale jak gaśnie to dochodzi dziwny dźwięk jakby "skrzypnięcie z piskiem". Nie jest to może głośny dźwięk ale za każdym razem jak lampka gaśnie i jakby załączał się ABS słychać ten dźwięk. Nadmienię jeszcze, że jak lampka się zapala to licznik nie pokazuje prędkości - od razu spada do zera, a po zgaszeniu lampki wraca do danej prędkości. Czy to jakiś czujnik na kołach czy może jakiś przekaźnik szlag trafia? Mam nadzieję, że to nie pompa wspomagania bo chyba wtedy by ten licznik działał przy palącej się kontrolce ABS, a z tego co wiem to licznik zbiera dane właśnie z czujników ABS-u. Macie jakieś pomysły od czego zacząć szukanie problemu? Może od tego cholernego śniegu i mrozu jakiś kabelek z czujnika może mi się zaczyna urywać. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. OLO. witam mam podobny problem z ABS możesz mi powiedziec co miałeś za problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.