Gość biniu 109 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam wszystkich Chciałbym kupić sunny z lat 94-95 sedan wersje z 87km a o taką nie łatwo:( Większość dostępnych np na allegro jest z za naszej zach. miedzy a tam je troszkę skręcili jak wszyscy wiemy do 75km co by mniej płacić podatku czy czegoś tam jeszcze Nie próbowałem jezdzic takowym jednak wolałbym mieć te kilkanascie koni więcej, zwłaszcza,że spalanie podobne! Sporo silników 87-konnych jest na wyspach(i sa bardzo tanie) Więc moje pytanie do szanownych klubowiczów: -Czy można bez większych problemów przełożyć silnik z wersji RHD ??? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kroliqster Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Witam wszystkich Chciałbym kupić sunny z lat 94-95 sedan wersje z 87km a o taką nie łatwo:( Większość dostępnych np na allegro jest z za naszej zach. miedzy a tam je troszkę skręcili jak wszyscy wiemy do 75km co by mniej płacić podatku czy czegoś tam jeszcze Nie próbowałem jezdzic takowym jednak wolałbym mieć te kilkanascie koni więcej, zwłaszcza,że spalanie podobne! Sporo silników 87-konnych jest na wyspach(i sa bardzo tanie) Więc moje pytanie do szanownych klubowiczów: -Czy można bez większych problemów przełożyć silnik z wersji RHD ??? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi przelozyc mozna ale poczytaj forum znajdziesz tam duzo wskazowek i zastanow sie czy warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biniu 109 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Chodzi mi głównie o kwestie techniczne ,bo za silnik wraz z jego sprowadzeniem nie zapłace więcej jak 200euro,a mam juz coś na oku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Silnik jako taki niczym się nie różni czy było LHD czy RHD a o przekładkach czy o zwiększeniu mocy w zmulonym DE jest sporo napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podj Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Lepiej już troszkę dołożyć i kupić ten silnik GA16DE + jakaś świnka np. EcuMAster i masz 115km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biniu 109 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Znalazłem sunny(pulsar) sedan,z importu japońskiego chyba z 94r z przebiegiem 60 tyś.KM:) oglądałem chwilę ten samochód i silnik(wygląda jak nowy),ma klime,pełną elekrykę,inna tapicerke,oryginalnie przyciemniane szyby,pełno japońskich oznaczeń i tylko jeden mankament-jest RHD:( I tak pomyślałem o przekładce tego silniczka.Czytam forum(może niedokładnie:),większość mateiału dotyczy swapa z gti-r z którym może nie być tak łatwo (4x4itp)Ja chciałbym zmienić 1.4 na 1.4,jednak w dalszym ciągu nie wiem czy np.mocowanie silnika jest takie same,linki gazu,sprzegła itp.Co z elektryką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komorokoro Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 większość mateiału dotyczy swapa z gti-r z którym może nie być tak łatwo (4x4itp) w gtir chodzi o przekładkę kierownicy i pochodnych ogólnie mówiąc Ty swapujesz tylko silnik buda zostaje więc nie widze zadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.