Gość kamilETZ Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Koledzy mam zamiar kupić lampy przednie te po lifcie do mojej almery sprzed liftu i mam pytanie jest na allegro dużo tych lamp i nie chce przypadkiem kupić bubla badz "na oko sprawnych" lamp sprzed akcji serwisowej i moje pytanie jak odróżnić lampy te po zmianach od tych z wadami fabrycznymi. Posze o odpowiedz. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Na Twoim miejscu zrezygnował bym z tego pomysłu. Lampy przed liftem świecą znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Potwierdzam Ja mam niby zmienione w akcji ale jak szukałem Almy to w tych sprzed FL o'wiele lepiej świeciły od moich. Druga sprawa to taka że nie wiem czy te od FL wpakujesz do siebie( mocowania, rozmiar, kształt) Z drugiej strony robienie z starego nowego to tak jak wysłanie babci do chirurga plastycznego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 ale i tak ja bede do nich montował zestaw HID to powinny lepiej świecić. ale tez dla wyglądu ciekawiej to wyglada... a lampy pasują bo to ten sam samochód gdybyś nie zauważył skąd takie masz informacje ze kształt inny? a czym się różni Alina przed i po FL lampami i innym wzorem zderzaków. Więc pytam jak w temacie tych co mieli z tym doczynienia bądź po prostu wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jak tam wsadzisz hidy to ci je wyreguluję młotkiem. To jest piractwo drogowe. Dobrze wiesz że żadna stacje nie podbije Ci dowodu jak masz HIDy, a Policja zabierze dowód i odda po pozytywnym przejściu badań technicznych. Zostaw stare lampy i nie odstawiaj wiochy oślepiając innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 ale zagłebiając sie w temat to nie takie straszne sa te HIDy w lampach z soczewką... linja odcięcia strumienia światła wcale nie odbiega od zwykłej żarówki co innego sie ma do zestawu HID w reflektorze odbłyśnikowym... faktycznie oślepia... a co do przeglądu to u mnie podbijasz dowód bez auta... ale to juz inna historia... chodzi mi o wygląd auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anderman Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 ale zagłebiając sie w temat to nie takie straszne sa te HIDy w lampach z soczewką... linja odcięcia strumienia światła wcale nie odbiega od zwykłej żarówki co innego sie ma do zestawu HID w reflektorze odbłyśnikowym... faktycznie oślepia... a co do przeglądu to u mnie podbijasz dowód bez auta... ale to juz inna historia... chodzi mi o wygląd auta... obejrzyj jak wygląda to u mnie. http://nissan-almera.pl/viewtopic.php?t=4498 Co do badziewia które chcesz włożyć w lampy to nie rób wiochy jak golfiarze . Sam myślałem o instalacji xenonów z Primery ale na razie kasy nie mam.Zresztą to też nie takie proste bo muszę mieć założone spryski lamp i samopoziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 też myślałem i czytałem o wykorzystaniu ksenonów z p11... najważniejsze to spryskiwacze... bo autopoziomowanie to ściema troche i nie jest aż taka ważna oglądałem już wcześniej zdjecia Twojej Aliny z tymi lampami i mozna powiedzieć Twoja Alina mnie zainspirowała do takich działań ładniej to nawet wygląda niż w seryjnej Alinie po FL muszę mieć kostki oryginalne od tych lamp? czy beda pasowały stare? i jeszcze zapytam jak odróżnić metalową soczewke bo nie kumam... czy wszystkie czarne tła lamp miały juz metalowe soczewki? jak na wyglad można ocenić wypaloną soczewkę? i takie jeszcze pytanie czy w wersji po fl soczewka świeci jako światło mijania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Na długich nie ma soczewki. Nawet u mnie w Primie gdzie mam oryginalne Xenony na długich jest żarówka H1 Co do sprysków to właśnie zamarzł mi płyn zimowy z Biedronki w nich i czekam na odwilż, a co do samopoziomowania to właśnie jest ono bardziej istotne w moim trumnowozie niż te spryski, zwłaszcza jak nawalę po dach i na dach gratów. Wiem że i tak odstawisz wiochę w swojej almie tak że nie będę cię przekonywał abyś nie montował tam HIDów. PS a może ty kolego jeździsz całą dobę w okularach przeciw słonecznych i czapce z daszkiem i dlatego ci ciemno przed maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anderman Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) też myślałem i czytałem o wykorzystaniu ksenonów z p11... najważniejsze to spryskiwacze... bo autopoziomowanie to ściema troche i nie jest aż taka ważna oglądałem już wcześniej zdjecia Twojej Aliny z tymi lampami i mozna powiedzieć Twoja Alina mnie zainspirowała do takich działań ładniej to nawet wygląda niż w seryjnej Alinie po FL muszę mieć kostki oryginalne od tych lamp? czy beda pasowały stare? i jeszcze zapytam jak odróżnić metalową soczewke bo nie kumam... czy wszystkie czarne tła lamp miały juz metalowe soczewki? jak na wyglad można ocenić wypaloną soczewkę? i takie jeszcze pytanie czy w wersji po fl soczewka świeci jako światło mijania? Ale pytań,nie odpowiem na wszystkie bo niewiem.Ja wybierałem lampy z czarnymi środkami bo czytałem tutaj na forum że szare szły na akcje serwisową do wymiany ,właśnie przez wypalające się soczewki.Kostki musisz mieć nowe.W lampach po fl wewnętrzne światło to światła mijania a zewnętrzne pozycja i drogowe.A resztę szukaj tutaj i na innych forach bo temat wiele razy był poruszany Edytowane 2 Stycznia 2011 przez anderman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 a dlaczego uważasz ze to bedzie wiocha? wiocha to w golfie II badz III gdzie sa lampy halogenowe... poczytaj troche o hidach w soczewce i wszystko jest ok tylko tyle jest zamieszania i gadania przez fabrycznych producentów lamp ksenonowych a rzecz biorąc rozbierałem lampe z nowej vectry i szału tam nie widze i guzik sie różnią od wersji bez ksenonów... tylko spryski potrzebne a reszta to samo.... a co upierasz sie ze samo poziomowanie to jakieś super urządzenie to tak naprawde różni sie od tego manualnego gdzie jest w kazdym aucie ustawianie lamp góra duł i z tą różnicą ze musisz sobie lampy ręcznie przełącznikiem obniżyć jak załadujesz tył samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Pomyśl co ci te spryski dadzą jak ci płyn zamarźnie, Co do samopoziomowania to po to masz je automatyczne aby właśnie nie oślepiać innych, a nie dla bajeru abyś nie musiał kręcić. Samoregulacja to nie gadżet tylko wymóg, Każda fabryczna instalacja Xenon ją posiada, a przecież według twojej tezy mogłaby być ręczna. Co do budowy lampy to się nie wypowiem bo nie mam dostatecznej wiedzy o tym, ale z tego co widzę to w P11,144 bez rozbierania lamp widać że barwa soczewek jest inna w H7 a inna w D2S. Mylę że ma to jakieś znaczenie ale jakie nie potrafię odpowiedzieć. Co do informacji w Necie na temat wkładania HIDów zamiast żarników halogenowych w soczewkowe lampy, to są to artykuły przygotowane przez osoby zajmujące się sprzedażą tego. Jakby te instalacje były w pelni legalne to by diagności normalnie podbijali przeglądy i Policja by się też nie czepiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 samo poziomowanie wcale nie dziala tak szybko i sprawnie jak sie wydaje na naszych dziurawych drogach czy lekkich wzniesieniach wcale to nie działa mechanizm musi z dłuższym czasem jechać pod konkretne wzniesienie czy wyczuć ze masz w bagażniku tone towaru.... to tak samo recznie obnizasz w takich warunkach lampy.. barwa soczewki nie wpływa na rozproszenie światła. nawet przy zalożonych hidach linia odcięcia światła i cienia jest taka sama jak przy fabrycznych lampach... w tych wszystkich zastrzezeniach jest duzo marketingu i tyle. a policja czy diagnosta ma napisane w polskim madrym prawie ze lampa z fabryczną żarówką halogenową nie może pracować z ksenonem i to po czesci racja w lampach halogenowych odbłyśnikowych ale nie soczewkowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Powiedz mi kolego Który to,przepis stanowi o tym że można stosować żarniki HID (często bez homologacji ) w lampa soczewkowych I dlaczego wszyscy jadąc na przeglądy demontują te zwoje dziadowskie Hidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Polskie prawo jest tak napisane ze lampa która wyszła z fabryki z dana żarówką z taką ma pozostać i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 apropos samopoziomowania to: a) pierwsze xenony wcale go nie mialy jesli Ci sie wydaje ze w czasie jazdy lampy zmieniaja swoje polozenie to sie mylisz, dzieje sie to tylko przy uruchamianiu silnika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 no i lampy zamontowane a tu z ksenonami hid i wcale nie oślepiaja innych na tygodniu zrobię zdjecia ze ściany gdzie widać odciecie światła i cienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi