Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] jak wymontowac naped dvd (nawigacja)?

Gość Ania83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :)

Mam problem z nawigacja, a mianowicie z tym ze jak juz sprawdzilam w opisach innych uzytkownikow na jednej z plytek w napedzie dvd zostal uzyty klej czy cos w tym rodzaju, ktory na mrozie stwardnial i nie przewodzi pradu, musze wymontowac ten naped i oddac do naprawy, czy musze zaczynac rozkrecac wszystko zaczynajac od schowka przy siedzeniu pasazera poprzez zegary idac, czy jest jakis szybszy sposob na wyciagniecie tego ustrojstwa?

Dziekuje i Pozdrawiam

Gość Dynamit75

Witam. Ztego co pamietam wystarszy tylko zdemontowac oslone na wysokosci odtwarzacza DVD . Wroce do domu to obejze to jeszcze raz postaram sie dokladnie wszystko opisac.

Witam serdecznie :)

Mam problem z nawigacja, a mianowicie z tym ze jak juz sprawdzilam w opisach innych uzytkownikow na jednej z plytek w napedzie dvd zostal uzyty klej czy cos w tym rodzaju, ktory na mrozie stwardnial i nie przewodzi pradu, musze wymontowac ten naped i oddac do naprawy, czy musze zaczynac rozkrecac wszystko zaczynajac od schowka przy siedzeniu pasazera poprzez zegary idac, czy jest jakis szybszy sposob na wyciagniecie tego ustrojstwa?

Dziekuje i Pozdrawiam

ja też mam DVD na Nawi. ale w polsce nie działa mi płytka :-(

a Tobie chodzi ?

ja też mam DVD na Nawi. ale w polsce nie działa mi płytka :-(

a Tobie chodzi ?

Ja mieszkam w Londynie wiec u mnie jest ok, probowales sie gdzies dowedziec czy mozesz cos z tym zrobic?

a wlasnie jestem pare dni po tym prolemie.......

Trzeba wymontowac dvd zaczynajac od tylu.czyli od schowka pod łokciem.cale zdemontowanie to jak sie nie myle okolo 22 śrubki do odkrecenia.nic trudnego.jedni pisza zeby odlutować tranystor na malej plytce w dvd ale ja polecam jego calkowita wymiane.kosztuje grosze.

tu masz linka zobacz jak to wyglada

http://www.nissanprimera.net/forum/forum_posts.asp?TID=3912&PN=1&TPN=1

a wlasnie jestem pare dni po tym prolemie.......

Trzeba wymontowac dvd zaczynajac od tylu.czyli od schowka pod łokciem.cale zdemontowanie to jak sie nie myle okolo 22 śrubki do odkrecenia.nic trudnego.jedni pisza zeby odlutować tranystor na malej plytce w dvd ale ja polecam jego calkowita wymiane.kosztuje grosze.

tu masz linka zobacz jak to wyglada

http://www.nissanprimera.net/forum/forum_posts.asp?TID=3912&PN=1&TPN=1

Dzieki kolego :)

Pewnie w niedziele sie za to wezme, bo jezdze tak juz od lutego, zaraz rok minie, wstyd :)

Mnie naprawa tego bedzie 100 funtow prawdopodobnie kosztowala u tego goscia z forum do ktorego dales mi link, bo tutaj w uk to ciezko kogos kompetentnego znalezc albo mi sie po prostu nie udalo. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :D

jak masz znajomego elektryka to naj jemu.Albo idz do normalnego elektryka co naprawia telewizory i takie tam.da se spokojnie z tym rade.

Ja dalem znajomemu elektrykowi i bez problemu to zrobil.

NIE PRÓBUJCIE ROBIC TEGO SAMEMU WLASNA LUTOWNICĄ!!!! chyba ze ktos ma porządny sprzecik:)

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

to dvd jest niestety tylko do navi a co trzeba zrobić by odtwarzać filmy??/wymiana czy jakiś myk działa?? :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...