tedzikooo Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 witam pomóżcie wybrać pasek wieloklinowy do almery 1,8 2001 r. dokładnie jaką firmę wybrać aby po jakimś czasie znowu nie piszczał...Zastanawiałem się nad Gates i CONTITECH, ten drugi ma trochę negatywnych opini. W IC własnie jest dostepny tylko ten Conti 6PK1095 i nie wiem czy mam kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Gates i contitech, ja bym wybrał contitecha a po za tym polecić moge pasek bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 witam pomóżcie wybrać pasek wieloklinowy do almery 1,8 2001 r. dokładnie jaką firmę wybrać aby po jakimś czasie znowu nie piszczał...Zastanawiałem się nad Gates i CONTITECH, ten drugi ma trochę negatywnych opini. W IC własnie jest dostepny tylko ten Conti 6PK1095 i nie wiem czy mam kupić ? Mitsuboshi zdecydowanie. W lecie wymieniałem wszystkie paski tylko jeden założyłem Conitecha i żałuję bardzo. Głośno pracuje, tzn. nie piszszczy przy zmianie obrotów, ale jak silnik się nagrzeje, to wydaje taki świszczący dzwięk. Zeby to stwierdzić zdjąłem wszystkie pozostałe paski oprócz tego właśnie (obsługuje klime). Jak sie tylko cieplej zrobi zaraz go wywalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 też myslę wymienić pasek osprzętu w mojej Alinie 1.8 bo już od nowości lata... pytałem w sklepie z częściami do japonczyków i gość mi polecił właśnie Mitsuboshi bo japoński i nawet tańszy od contitecha czy boscha.... a czy ktoś z was wymieniał tą rolke napinacza paska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zdecydowanie odradzam pasek firmy CONTITECH. Jakiś czas temu postanowiłem zmienić paski w swojej Almie tak "na wszelki wypadek". Mój wybór padł na contitecha i teraz przy maksymalnym skręcie piszczy mi pasek od wspomagania, poza tym jak silnik pracuje na wolnych obrotach to głośno pracuje (lekko popiskuje) ten od alternatora. Dodam, że wcześniej na starych paskach tego nie było:(! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedzikooo Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) kurde chciałem dziś wymienic u mechaniora paski a ten mi mówi że są one w porządku jak nowe, dobrze naciągnięte, może coś tam rolka zbytnio nie pasowała...W końcu wymyślił że trzeba wymienić olej w skrzyni (synchranizatory itd.) bo pisk może byc od tego. i teraz nie wiem co mam robić? Napiszcie mi kiedy tak naprawdę piszczą paski: -wtedy jak się uruchomi silnik? -czy wtedy jak wrzuci się jedynkę bądź wsteczny i po puszczaniu sprzęgła zapiszczy? bo u mnie jest jak w drugim przypadku. Dodam że ten pisk też nie zawsze występuję jakieś 1-2x w tygodniu. Przychodzi mi jeszcze do głowy że to może być łożysko w sprzęgle... Edytowane 4 Stycznia 2011 przez tedzikooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 paski piszczą po uruchomieniu i jeszcze kawałek zazwyczaj naciągnięcie pomaga, u ciebie jak coś piszczy po puszczeniu sprzęgła to wygląda na łożysko, najłatwiej sprawdzić w ten sposób, że wciskasz sprzęgło - nie słychać, puszczasz sprzęgło - słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskazip Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 panowie nie ma to jak GATES i juz nie kombinujcie z innymi to są sprawdzone paski i nikt ich nie reklamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace-mati Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja ostatnio zakupiłem Dayco zobaczymy ile wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Dayco w mojej N15 już od roku się kręcą. Od klimy, od wspomagania i od alternatora (chyba nic nie pomyliłem, bo nie pamiętam czy czasami pompa wody nie była też napędzana). Polecam, na razie problemów brak, nie piszczą. Dayco z tego co pamiętam, to idą na pierwszy montaż do Volkswagena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi