zakula81 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Wg instrukcji obsługi (mam takową w języku niemieckim) jest to jakieś pokrętło przepustnicy. Dźwignia znajduje się pod kierownicą. Wpisywałem tekst do translatora ale cuda wychodziły. Konkretnie wiecie koledzy za co to odpowiada? Może to mieć wpływ na duże spalanie tj 18l ON / 100km bez załączania napędów? Trochę dużo:) dodam, że wymienione wszystkie filtry, pali od kopa nawet w największe mrozy, nie kopci nie dusi się. Jeśli to nie to, to macie jakiś pomysł na to spalanie? Edytowane 2 Stycznia 2011 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam Wg instrukcji obsługi (mam takową w języku niemieckim) jest to jakieś pokrętło przepustnicy. Dźwignia znajduje się pod kierownicą. Wpisywałem tekst do translatora ale cuda wychodziły. Konkretnie wiecie koledzy za co to odpowiada? Może to mieć wpływ na duże spalanie tj 18l ON / 100km bez załączania napędów? Trochę dużo:) dodam, że wymienione wszystkie filtry, pali od kopa nawet w największe mrozy, nie kopci nie dusi się. Jeśli to nie to, to macie jakiś pomysł na to spalanie? Witam. To tak jakby reczny gaz przy wyjezdzaniu z trudnego terenu regulujesz w zaleznosci od potrzeby(na reduktorze)i podkladasz pod kola materjaly ulatwiajace wydostanie sie np z grzezawiska jak jestes w pojedynke nie masz wyciagarki. Do normalnej jazdy dzwignia powinna byc wcisnieta na maxa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam. To tak jakby reczny gaz przy wyjezdzaniu z trudnego terenu regulujesz w zaleznosci od potrzeby(na reduktorze)i podkladasz pod kola materjaly ulatwiajace wydostanie sie np z grzezawiska jak jestes w pojedynke nie masz wyciagarki. Do normalnej jazdy dzwignia powinna byc wcisnieta na maxa Pozdrawiam a kolego z tym spalaniem masz jakis pomysł od czego zacząć szukać? Czytałem wcześniej, że wtryski mogą lać no ale nie kopci. Chyba, że to teraz norma to spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) a kolego z tym spalaniem masz jakis pomysł od czego zacząć szukać? Czytałem wcześniej, że wtryski mogą lać no ale nie kopci. Chyba, że to teraz norma to spalanie. [/quote Trudno tu jednoznacznie cos na 100 % powiedziec wtryskiwacze mozesz sprawdzic w jakims serwisie czy sa wporzadku. Ja mam spalanie w cyklu mieszanym od 10 do 12. Spróbuj moze V powera na schellu zatankowac i zobacz czy sytuacja sie zmieni. Edytowane 2 Stycznia 2011 przez Gramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zalewać nie powinne bo nie kopci. Autko dobrze się zwija, nie szarpie. Nie ma problemu z odpalaniem. Moze jakaś nieszczelnosc w układzie bo tez wyczytalem u jednego kolegi na forum, że gdzieś przy zbiorniku z wężyka na "lewo" mu uciekało. Zazdroszczę Twojego spalania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terazrano Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam Wg instrukcji obsługi (mam takową w języku niemieckim) jest to jakieś pokrętło przepustnicy. Dźwignia znajduje się pod kierownicą. Wpisywałem tekst do translatora ale cuda wychodziły. Konkretnie wiecie koledzy za co to odpowiada? Może to mieć wpływ na duże spalanie tj 18l ON / 100km bez załączania napędów? Trochę dużo:) dodam, że wymienione wszystkie filtry, pali od kopa nawet w największe mrozy, nie kopci nie dusi się. Jeśli to nie to, to macie jakiś pomysł na to spalanie? Witam!!! Ja miałem podobne spalanie,ba w mrozy i w terenie dochodiło do 25 l/100km.Zaczeło mnie to niepokoić bo na forum czytałem,że 2,7 TD palą od 10nrmalna jazda) do 16l(w terenie)!No i któregoś dnia po powrocie z terenu a było -14 st.C patrzę a z pod pompy wtryskowej dosyc szybko kapie ON .Dodam,że auto nie kopci,nie szarpie,pali na "tyk".CHydraulika pompy wtryskowej padła i wałek w pompie(ponoć bo bestii jeszcze nie odebrałem z wrsztatu) pzdr Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Witam!!! Ja miałem podobne spalanie,ba w mrozy i w terenie dochodiło do 25 l/100km.Zaczeło mnie to niepokoić bo na forum czytałem,że 2,7 TD palą od 10nrmalna jazda) do 16l(w terenie)!No i któregoś dnia po powrocie z terenu a było -14 st.C patrzę a z pod pompy wtryskowej dosyc szybko kapie ON .Dodam,że auto nie kopci,nie szarpie,pali na "tyk".CHydraulika pompy wtryskowej padła i wałek w pompie(ponoć bo bestii jeszcze nie odebrałem z wrsztatu) pzdr Krzysiek Muszę się położyć po tyrka:) Orientujesz się jaki koszt będzie naprawy u Ciebie tej pompy? Jak odbierzesz auto to proszę o info jak to wszystko wyglądało bo nie wiem do jakiego mechanika się udać, a dobrze wiedzieć co może się dziać z pompą żeby jakiś magik mi kitu nie wciskał. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinOPI Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam. To tak jakby reczny gaz przy wyjezdzaniu z trudnego terenu regulujesz w zaleznosci od potrzeby(na reduktorze)i podkladasz pod kola materjaly ulatwiajace wydostanie sie np z grzezawiska jak jestes w pojedynke nie masz wyciagarki. Do normalnej jazdy dzwignia powinna byc wcisnieta na maxa Pozdrawiam Większej pierdoły nie słyszałem Kolego jest to zwykłe mechaniczne ssanie, dużo starych diesli to ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jak w Fiacie 125p, była dźwigienka od przepustnicy i od regulacji mieszanki. A w Terrano jest tylko od przepustnicy. Głównie tak jak poprzednik mówił, do odpalania służy, co nie znaczy, że nie można tego jako np. tempomat zastosować jak już prawa noga zaczyna boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Większej pierdoły nie słyszałem Kolego jest to zwykłe mechaniczne ssanie, dużo starych diesli to ma. Pozdrawiam Witam. Tak zgadza sie to reczne ssanie ale rowniez widzialem jak kozysta sie z tego wlasnie w opisany przez mnie sposob. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terazrano Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Muszę się położyć po tyrka:) Orientujesz się jaki koszt będzie naprawy u Ciebie tej pompy? Jak odbierzesz auto to proszę o info jak to wszystko wyglądało bo nie wiem do jakiego mechanika się udać, a dobrze wiedzieć co może się dziać z pompą żeby jakiś magik mi kitu nie wciskał. Pozdrawiam Krzysiek No i odebrałem teranka.Koszt regeneracji pompy wtryskowej + nowy wałek w pompie(stary miał faktycznie uszczerbek i lada chwila mógł się całkowicie zerwać) z roczną gwarancją na pompę wtryskową to 1000zł.Ponoć to tanio z demontażem i montażem.No na allegro można kupić taką pompę za 600-700zł dodaj wymianę,no i nie wiadomo w jakim stanie kupimy używkę...decyduj sam.Aha paliwo wyciekało tylko przy włączonym silniku. pozdr Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 No i odebrałem teranka.Koszt regeneracji pompy wtryskowej + nowy wałek w pompie(stary miał faktycznie uszczerbek i lada chwila mógł się całkowicie zerwać) z roczną gwarancją na pompę wtryskową to 1000zł.Ponoć to tanio z demontażem i montażem.No na allegro można kupić taką pompę za 600-700zł dodaj wymianę,no i nie wiadomo w jakim stanie kupimy używkę...decyduj sam.Aha paliwo wyciekało tylko przy włączonym silniku. pozdr Krzysiek Dzięki kolego za informację. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi