Gość maciekmisi Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam, Poprzedni właściciel mojej Almery N16 hatchback n16 miał lekką stłuczkę i wymieniał prawą tylną lampę. Najwyraźniej kupił używkę od anglika, bo wsteczny świeci na czerwono (w anglikach lampy mają pozamieniane przeciwmgielne ze wstecznym) Czepiają się przy przeglądzie okresowym, więc chcę zrobić z tym porządek. Czy orientujecie się czy można przerobić lampę z anglika na wersję europejską (może jakąś czerwoną wkładkę wystarczy wyjąć?) Ceny lamp są jakieś chore Używane po 450zł na allegro, nowa w ASO to 613zł. Może wiecie gdzie szukać taniej? Pozdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 pozamieniaj przewody we wtyczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 DINO to nic nie da bo problem leży w samej lampie a nie elektryce. Tam jest szkło czerwone. Obawiam się kolego że jedynie wycięcie plastiku i wklejenie białego załatwi tutaj sprawę., ale musi zrobić to fachowiec a nie kowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ale to znaczy, że tam nie ma białego?? anie w jednej ani w drugiej lampie?? to może zamiast ciąć, bo z tego nic dobrego nie wyjdzie, to dołożyć jakiegoś niemarkowego DRL-a?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ja mialem uszkodzona tylna lewa a wiec ta z przeciwmgielna, rozwazalem zatem kupic specjalnie anglika zeby miec dwa wsteczne bo jeden malo daje swiatla wtedy przeciwmgielna mozna zamontowac w zderzaku.. Tobie polecam tak samo.. lampa faktycznie kosztuje 613 zł zamienniki nie wystepuja do tych po liftingu.. dlatego lepiej bedzie kupic Ci biala lampe wstecznego i wsadzic w zderzak (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazakoff Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 A jak poznac lampe, ze pochodzi z anglika? Bo wybieram sie na gielde wlasnie po prawy tyl i nie chce zeby mi wcisneli lampe z wysp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 przede wszystkim te na europejski rynek mają norme E11 bodajrze. a gołym okiem widac ze w EU mamy wsteczny po prawej stronie a przeciw mgłowa po lewej a w anglii na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.