Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] hatchback przed liftem - lampa tył, przeróbka z anglika

Gość maciekmisi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciekmisi

Witam,

Poprzedni właściciel mojej Almery N16 hatchback n16 miał lekką stłuczkę i wymieniał prawą tylną lampę. Najwyraźniej kupił używkę od anglika, bo wsteczny świeci na czerwono ;) (w anglikach lampy mają pozamieniane przeciwmgielne ze wstecznym) Czepiają się przy przeglądzie okresowym, więc chcę zrobić z tym porządek.

Czy orientujecie się czy można przerobić lampę z anglika na wersję europejską (może jakąś czerwoną wkładkę wystarczy wyjąć?)

Ceny lamp są jakieś chore :) Używane po 450zł na allegro, nowa w ASO to 613zł. Może wiecie gdzie szukać taniej?

Pozdrawiam,

Maciek

DINO to nic nie da bo problem leży w samej lampie a nie elektryce. Tam jest szkło czerwone.

Obawiam się kolego że jedynie wycięcie plastiku i wklejenie białego załatwi tutaj sprawę., ale musi zrobić to fachowiec a nie kowal.

ale to znaczy, że tam nie ma białego?? anie w jednej ani w drugiej lampie??

to może zamiast ciąć, bo z tego nic dobrego nie wyjdzie, to dołożyć jakiegoś niemarkowego DRL-a??

ja mialem uszkodzona tylna lewa a wiec ta z przeciwmgielna, rozwazalem zatem kupic specjalnie anglika zeby miec dwa wsteczne bo jeden malo daje swiatla wtedy przeciwmgielna mozna zamontowac w zderzaku..

Tobie polecam tak samo.. lampa faktycznie kosztuje 613 zł zamienniki nie wystepuja do tych po liftingu.. dlatego lepiej bedzie kupic Ci biala lampe wstecznego i wsadzic w zderzak (chyba)

• 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

przede wszystkim te na europejski rynek mają norme E11 bodajrze. a gołym okiem widac ze w EU mamy wsteczny po prawej stronie a przeciw mgłowa po lewej a w anglii na odwrót.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...