apcar Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 czy ktoś wie czy w x-trialu 2.2 dci jest elektryczna pompa wstępnego ciśnienia w zbiorniku paliwa. byłbym wdzięczny za jakąś podpowieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 wg moich mechaników nie ma. Przynajmniej w modelu 2004r. jest natomiast pompka w komorze silnika, którą można również ręcznie podpompować. Jeden gościu mówił, mi przez tel, że jest tam pompka, która daje 3bary- jak byli z moim x-em w kropce to nawet tego próbowali i po zapodaniu 1,5bara przewody strzelały. Może w starszym (do 2003r) jest... gdzieś na forum też czytałem, poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek134 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam. W moim x-trailu z 2004 roku z silnikiem 2,2 znajduje się nad zbiornikiem paliwa pompka elektryczna odpowiedzialna za tłoczenie paliwa z jednej komory paliwowej do drugiej ( jak wiemy są tam dwie komory paliwowe), ale czy jest odpowiedzialne tez za wstępne ciśnienie paliwa- tego kolego nie wiem. Wiem tylko ,że jej awaria powoduje spadek mocy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.