Gość tomplock26 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam mam zamiar przełozyc silnik w mojem almerze z 1.5 benzyna na 1.8 benzyna czy ktos to juz robił?Na co zwrócic uwagę czy silnik z anglika pasuje do wersji europejskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 silnik jako silnik z angola pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilETZ Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie wiem dokładnie ale bedzie dużo elementów innych przy przekładce..... nie wiem jak z poduszkami silnika czy to samo i skrzynia napewno inna bedzie też komputer inny układ zasilania wydechowy... ciekawe jak z przegubami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwaltek Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 nie wiem dokładnie ale bedzie dużo elementów innych przy przekładce..... nie wiem jak z poduszkami silnika czy to samo i skrzynia napewno inna bedzie też komputer inny układ zasilania wydechowy... ciekawe jak z przegubami? najbezpieczniej było by zaopatrzyć się w cały przód od 1.8... a to co zostanie zawsze można sprzedać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artsu76 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Witam Ja też będę musiał wymienić silnik tzn sam jeszcze niewiem co dokładnie czy kupić blok czy cały silnik czy spawać bo mam pęknięte mocowanie przedniej poduszki które jest mocowane do bloku silnika na 2 śruby. zastanawiam się czy czy będzie pasował silnik z 1,5 do mojej 1,8 n16 sam blok w nissanie kosztuje około 7 tys. na allegro 100 do 1000 silnik na allegro od 500 do 2000zł. plus koszty wymiany około 1000. co mi możecie doradzić. pozdrawiam i dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.