Gość Mała Czarna Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam...W mojej Almerce`98 mam radio Blaupunkt Lausanne RD 148. Na płytki audio CD. Radioodtwarzacz działa po włożeniu karty chipowej, którą niestety najprawdopodobniej zgubiłam! ... Czytałam gdzieś, że jeśli będę mieć inną taką kartę, to można przekodować bez problemu radio na nowo i pod tą kartę. Czy ktoś, kto miał podobny problem lub się po prostu na tym zna może mi potwierdzić, że to właściwy trop, żeby wybrnąć z tej ciszy w samochodzie??? Ewentualnie jeśli tak, to gdzie taką kartę można dostać, najchętniej na Śląsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Teksas Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Mam ten sam problem i nawet ten sam samochód. Znajoma powiedziała mi o jakimś gościu który sprzedaje te karty gdzieś we Wrocławiu. Nie znalazłem go na necie ale znalazłem inną firmę z Krakowa. Jutro będę tam dzwonił i spróbuję się dowiedzieć co i jak. Dam znać jak mi poszło:-). Pozdrawiam. Witam...W mojej Almerce`98 mam radio Blaupunkt Lausanne RD 148. Na płytki audio CD. Radioodtwarzacz działa po włożeniu karty chipowej, którą niestety najprawdopodobniej zgubiłam! ... Czytałam gdzieś, że jeśli będę mieć inną taką kartę, to można przekodować bez problemu radio na nowo i pod tą kartę. Czy ktoś, kto miał podobny problem lub się po prostu na tym zna może mi potwierdzić, że to właściwy trop, żeby wybrnąć z tej ciszy w samochodzie??? Ewentualnie jeśli tak, to gdzie taką kartę można dostać, najchętniej na Śląsku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mała Czarna Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Ooooo no proszę a ja straciłam już nadzieję, że ktoś mi pomoże w kwestii tego problemu...Będę bardzo wdzięczna za info czy da się coś z tym zrobić...Dziękuje bardzo i pozdrawiam ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Teksas Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Witaj. Wiem już wszystko na temat radia:-).Kartę można kupić i kosztuje 87 zl. Najlepiej tam gdzie się ją kupuje dostarczyć również radio wtedy gratis masz usługę przyuczenia radia do nowej karty. Jeśli z różnych względow nie możesz dostarczyć radia to fachowiec za usługę przyuczenia wezmie 50 zł. Można to zrobić samemu też ale niegdy tego nie robiłem więc nie wiem. Ale najważniejsze jest to że znam gościa który zawodowo zajmuje się car audio i za niewielką opłatą przerobi radio tak że będzie działać bez karty. Fajnie nie? Gdybyś się zdecydowała na taką operację to daj znać. Również pozdrawiam gorąco:-)). Ooooo no proszę a ja straciłam już nadzieję, że ktoś mi pomoże w kwestii tego problemu...Będę bardzo wdzięczna za info czy da się coś z tym zrobić...Dziękuje bardzo i pozdrawiam ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mała Czarna Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Super! Czyli jednak można coś pokombinować...:-) Jestem Ci bardzo wdzięczna za to info i w ogóle za pomoc :-)) Piszę się na Twojego fachowca, bo cisza doskwiera. Odezwę się na priv...Dziękuję okropecznie bardzo! :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.