Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM

Gość mckodex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie problem przed wczoraj wróciłem z pracy i nie mogłem otworzyć drzwi od kierowcy, reszta drzwi działa świruje też zamek centralny sam się zamyka gdy go otwieram. Od strony kierowcy kluczem można kręcić w lewo i w prawo i nic się nie dzieje, lecz czuć jakiś opór, a od strony pasażera zamek działa normalnie ale centralny od razu zamyka drzwi. Rozebrać drzwi się nie da bo najpierw trzeba je otworzyć, próbowałem odłączyć akumulator i sprawdziłem bezpiecznik brakuje mi już pomysłów proszę o pomoc może ktoś z was miał podobny problem.

Pewnie zablokowało się coś w zamku/mechanizmie siłownika "master" który znajduje się w drzwiach kierowcy. Postaraj się jakoś otworzyć drzwi kierowcy (nie koniecznie od zewnątrz i przy użyciu pilota) i następnie zdejmij boczek, ja tam bym szukał przyczyny.

jak rozłączysz aku to powinno się udać otworzyć zamek, tak jak wyżej napisane, masz walnięty siłownik sterujący

Próbowałem już rozłączać akumulator ale nic to nie dało, drzwi od strony kierowcy dalej nie da się otworzyć. Rozciąłem nawet tapicerkę w drzwiach z nadzieją że coś tam znajdę ale nic drzwi dalej zablokowane. Problem właśnie w tym że dopóki nie otworzę drzwi od kierowcy to nie jestem wstanie naprawić usterki :(

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...