Gość prasny Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam Forumowiczów. Na początku chcę zaznaczyć, że nie wiem czy poprawnie otagowałem temat, bo nie mam pojęcia czym różni się p11 od wp11. Problem wiąże się również z moją niewiedzą na temat rodzajów silnika 2.0 16V w primerach p11 (bo podobno są trzy moce?), a muszę zakupić skrzynię biegów, z tym, że nie wiem, która będzie pasowała (być może nie ma znaczenia na jakiej mocy silniku była skrzynia?). Mianowicie mam P11 slx 2.0 16V 85kW. Czy mogę zamontować skrzynię biegów tylko z dokładnie tej mocy silnika? Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Forumowiczów. Na początku chcę zaznaczyć, że nie wiem czy poprawnie otagowałem temat, bo nie mam pojęcia czym różni się p11 od wp11. Problem wiąże się również z moją niewiedzą na temat rodzajów silnika 2.0 16V w primerach p11 (bo podobno są trzy moce?), a muszę zakupić skrzynię biegów, z tym, że nie wiem, która będzie pasowała (być może nie ma znaczenia na jakiej mocy silniku była skrzynia?). Mianowicie mam P11 slx 2.0 16V 85kW. Czy mogę zamontować skrzynię biegów tylko z dokładnie tej mocy silnika? Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam. Otagowałeś dobrze masz najsłabszą wersję 115km normalna to 131km, zaś wersja GT ma 150km. skrzynia od twojego modelu i modelu 130km pewnie są podobne, wersja GT ma inne przełożenia ale spokojnie podpasuje do wersji 130km i do twojej. ps. WP11 to kombi poczekaj na wypowiedzi innych... Edytowane 7 Stycznia 2011 przez GeorgeGt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 szukaj zwykłej skrzyni z SR2 z P11 bo z P10 nie podejdzie pod poduszki do P11 a wersja po lifcie P11,144 ma już hydrauliczny wysprzęgilk , tak czy inaczej każda skrzynia pasuje pod silnik SR20 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prasny Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 A rozumiem, że 140KM to Primka po lifcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 A rozumiem, że 140KM to Primka po lifcie? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 też ktoś demontował ten układ wysprzeglika hyd. .i zakładał lapę na linkę wiec też sie da ale troszkę zabawy jest podobno no i z lewarkiem coś robił przy skrzyni , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prasny Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Reasumując, najlepiej gdybym zamontował skrzynkę z wersji 115KM lub 130KM, ewentualnie 150KM jak już nie będzie wyjścia, zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Reasumując, najlepiej gdybym zamontował skrzynkę z wersji 115KM lub 130KM, ewentualnie 150KM jak już nie będzie wyjścia, zgadza się? wszystkie skrzynie z sr20 przed liftem podejdą bez żadnej rzeźby, a z GT (150km) ma po prostu krótsze przełożenia a co za tym idzie samochód lepiej przyspiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prasny Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Super. Serdecznie dziękuję za informacje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 wszystkie skrzynie z sr20 przed liftem podejdą bez żadnej rzeźby, a z GT (150km) ma po prostu krótsze przełożenia a co za tym idzie samochód lepiej przyspiesza. tak ale z P11 P10 ma linkę i poduchę z przodu p11 ma na linkę ale mocowania na poduszkę z góry i z boku podejdzie do p1 MAM TAK JA P11.144 ma hydrauliczny wysprzęgik i tu przeróbka jest poduszki jak wyżej ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi