preston81 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 jasne nie ma jak grzac latem w aucie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ja już dałem sobie spokój z wyciszaniem tego co stuka, puka i skrzypi przyzwyczaiłem się powoli zbliża sie czas kupna innego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 no tak tylko ciekawe na co??? Moje auto znam od podszewki - chyba?? Już w zasadzie mnie niczym nie może zaskoczyć - ale... A jak kupie "nowe auto u mnie" to znowu trzeba bedzie się go uczyc i szukac wszystkich patentów i szrotów. Nie mówiąc o niespodziankch poprzedników. A w temacie - jak czytam wzystkie posty to chyba jest różnica jakościowa pomiedzy po i przed liftem i tego sie trzymam , że chyba nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 (edytowane) no tak tylko ciekawe na co??? Ford Focus III kombi lub Mondeo hatchback Moje auto znam od podszewki - chyba?? Już w zasadzie mnie niczym nie może zaskoczyć - ale... A jak kupie "nowe auto u mnie" to znowu trzeba bedzie się go uczyc i szukac wszystkich patentów i szrotów. Nie mówiąc o niespodziankch poprzedników. Dlatego, że juz swoje znam tak dobrze to chcę się nauczyć też innego Edytowane 18 Maja 2012 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 fani nissana nie chca juz nissana? jak ja zmienie to tylko na a8 lub innego potwora - mam nadzieje ze mnie nie zezre finansowo ale te min 230KM musi miec a najlepiej 300+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 hehehe nie ma już ciekawego Nissana którego bym chciał oprócz GT-R mam go już tyle lat, że musze zmienić na coś innego, w fordzie podoba mi sie układ jezdny jeździłem nowym focusem i mondeo naprawde robi wrażenie i tego trochę mi brakuje w mojej P12 wsadzanie większych kapci nie zmieni charakterystyki zawieszenia i układu kierowniczego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) dobra wracam do mojego problemu wyciszylem dzis zegary - plastiki choc to nie one powodowaly drzenia ale niestety doszedlem do tego dopiero pod koniec - mianowicie winne jest podszybie a tego juz nie rusze, wyciszlem drzwi foty wrzuce pozniej wyszlo mi niezle uwazam w porownaniu linka jakiego dalem ostatnio gdzie profesionalna filma wyciszala ale polamalem spinki i to sporo kupilem jakies podobne ale gowniane na maxa kiepski plastik szukalem na allegro i znalazlem cos takiego lecz ja takich nie mam mam inne ale czy te beda pasowac?? macie takie czy inne zobaczcie proszę o szybka odpowiedz http://allegro.pl/sp...2352920827.html czasu starczylo mi dzis tylko na 1 drzwi jutro biore sie za drugie moje fotki tutaj Edytowane 19 Maja 2012 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Prawie jak profesjonalista mam pytanie czemu na boczki plastik owe zastosowałeś pianke a nie matę tak jak dałeś na blache? spinki powinny pasować, oryginalne sa troche inne ale maja ok 8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) bo maty kupilem przez przypadek chcialem poczatkowo uzyc pianki - tylko pianki , efekt rewelka ,a drzwi wystarczą 3 maty w zasadzie 2,5 maty o wymiarach 50x30 cm kupilem 6 wiec na przod starczy no i tylk o przod chcialem wyciszyc , troszeczkę dociąłem jeszcze maty bo krawiedzie boczku zawadzaly pianka za gruba kupilem o gr 2cm jednak kupujac 2x kupilbym 1cm max , rowniez musialem usunac kilka pasów pianki bo bylo malo miejsca , z oklejenia drzwi matami jestem naprawde zadowolony , dla laika nic trudnego a efekt murowany te spinki to w drzwiach miałem takie http://allegro.pl/spinki-spinka-wewnetrzna-tapicerki-honda-nissan-i2311339882.html i takie musze kupic Edytowane 19 Maja 2012 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Jaką różnicę zaobserwowałeś? Mogłeś od razu dać dystanse i nowe głosniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 glosniki sa ok , nie mam dyskoteki w aucie, roznica jest taka ze dzwiek jest duzo lepszy nie mam zadnych drgan z pod tapicerki nic nie rzęzi przy bardzo glosnym odsłuchu , lepszy bass , dzis zrobilem 2 strone podratowalem sie spinkami z 2 drzwi ale i tak je wymienie zrobilem samymi matami i powiem ci że jednak ta gąbka duzo daje tak wiec sciagnalem drzwi i dorobilem gąbką te najgłębsze miejsca i puste przestrzenie maty uzyłem przy miejscach najbardziej wypukłych pozniej zapodam foty aa i wymienilem zarowki w drzwiach na ledy poniewaz nie grzeja sie jak glupie i maja mniejszy pobor i lepszy wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 ok. czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 wyciszona przestrzen - zegary oraz drzwi kierowcy jak bede zmieniał spinki strzele fotki boczkow fotki tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 troche roboty wykonałeś, trzeszczała tobie konsola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 (edytowane) nie konsola ani licznik nie trzeszczalo trzaski przy nizszej temp dochodza z podszybia tam gdzie gąbka graniczy z szybą Edytowane 21 Maja 2012 przez preston81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Fakt, zimą przy mrozie czasami coś skrzypi z tych okolic. Po wyciszeniu drzwi skrzypi Tobie coś jeszcze czy masz już cisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 cisza , ale w drzwiach mialem jakby wibracje przed wyciszeniem od bassu teraz nie mam , dzis wymienie spinki mam nadzieje ze kupilem dobre ok spineczki pasuja idealnie , i powiem ze jak by ktos wyciszal jak najbardziej dac na boczki pianke niestetyy same maty bitumiczne na boczku nie przyniosly dobrego efektu bo zrobilem test po tym jak Oscar napisał ze mata byłaby chyba lepsza , niestety stwierdzam ze pianka wypada o wiele lepiej na boczkach natomiast mata na drzwi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 bo pianka wypełnia pusta przestrzeń i nie daje możliwości czegoś tam pocoś tam w czymś tam fal i drgań powietrza Wystarczy gąbką wyłożyć głośniki kompa i przestaja pudełkowo stukać JBL toto nie bedzie ale ładniej dla ucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi