Marcin_Skr Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam Was ! Nie mogę nigdzie na forum tego znaleźć, otóż mam pytanie - jeżeli uszkodzona jest sonda lambda i wymienię ją, to czy zgaśnie lampa silnika (check engine) ? Udałem się do serwisu i został odczytany kod alarmowy - "sonda lambda za wysokie napięcie na czujniku nr 1" Mam zamiar zakupić i wymienić tą sondę, tylko nie wiem, czy ten błąd samoczynnie zgaśnie. Jeżeli nie to w jaki sposób skasować ten alarm w ECU ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Kolego: PO PIERWSZE i najważniejsze: Otaguj temat !!! Po drugie: nie zgaśnie, potrzeba wykasować błąd z pamięci ECU... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fishner Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Tutaj masz takie urządzonko ELM dzieki któremu odczytasz błedy i je usuniesz. wowczas lapka check engine zostanie skasowana. Samoczynnie nic nie zgaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.