Gość P1r4t Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zakupilem niedawno micre K11 1,0 99r, pojezdzilem jeden dzien a nastenego zaczely robic sie cyrki ktore trwaja do dzisiejszego dnia. Silnik nie pracuje równo i przerywa. Podczas jazdy szarpie i wówczas zabłyśnie doslownie na chwile kontrolka silnika. Elektromechanik wymienil świce, kopułka, palec rozdzielacza i przewody, ale to nic nie dalo. Nawet na chwile zostal wlozony dobry caly aparat zaplonowy ale dalej te same cyrki sie dzialy. byly rowniez poprawiane luty w przeplywomierzu. sprawdzal tez pompe paliwa, mowi ze jest ok. Zaczelo sie od tego ze ktoregos razu jak sie ruszalo zgasl, sam z siebie, nie ze za malo gazu danego czy cos. Pozniej nie chciala odpalic, po wymianie palca, kopulki swiec i przwodow auto odpalilo, ale wlasnie szarpalo. komputer nie wywalal bledow. No i wkoncu nadszedl dzien kiedy zupelnie padla. kontrolka silnika mryga co jakies pol sekundy, jak odpali to doslownie na chwile, i zaraz silnik gasnie. tym razem po samodiagnostyce wywalilo bledy 142 i 143. przy resecie komputera poprzez zdjecie klemy pokazuje sie teraz tylko blad 142. POMOCY bo ja spale w koncu, albo zepchne z urwiska :-( Ten elektromechanik mowi ze wyjmie komputer, cos tam sprawdzi, ale chce za to 600zl (pewnie nawet jak nic nie naprawi) :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gawor91 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 masz moze immobiliser jak tak to zobacz czy ci sie nie pierdzieli. bo on odcina ci zaplon i pompka w tedy pompka ci nie pracuje i moze dlatego ci nie odpala. ja mialem takie cos w twingo ze wpadla baba w dziure i nie odpalal jej ssamochod. przyczyna byla ze immobiliser wlaczyl sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingez Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam! Miałem te same błędy w maju 2010. Uszkodzony był komputer (pamięć). naprawa kosztowała 400 zł. Trwała jeden dzień. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.