Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Wariujaca micra, szarpala, teraz nie odpala

Gość P1r4t

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem niedawno micre K11 1,0 99r, pojezdzilem jeden dzien a nastenego zaczely robic sie cyrki ktore trwaja do dzisiejszego dnia.

Silnik nie pracuje równo i przerywa. Podczas jazdy szarpie i wówczas zabłyśnie doslownie na chwile kontrolka silnika.

Elektromechanik wymienil świce, kopułka, palec rozdzielacza i przewody, ale to nic nie dalo. Nawet na chwile zostal wlozony dobry caly aparat zaplonowy ale dalej te same cyrki sie dzialy.

byly rowniez poprawiane luty w przeplywomierzu.

sprawdzal tez pompe paliwa, mowi ze jest ok.

Zaczelo sie od tego ze ktoregos razu jak sie ruszalo zgasl, sam z siebie, nie ze za malo gazu danego czy cos. Pozniej nie chciala odpalic, po wymianie palca, kopulki swiec i przwodow auto odpalilo, ale wlasnie szarpalo. komputer nie wywalal bledow.

No i wkoncu nadszedl dzien kiedy zupelnie padla. kontrolka silnika mryga co jakies pol sekundy, jak odpali to doslownie na chwile, i zaraz silnik gasnie. tym razem po samodiagnostyce wywalilo bledy 142 i 143. przy resecie komputera poprzez zdjecie klemy pokazuje sie teraz tylko blad 142.

POMOCY bo ja spale w koncu, albo zepchne z urwiska :-(

Ten elektromechanik mowi ze wyjmie komputer, cos tam sprawdzi, ale chce za to 600zl (pewnie nawet jak nic nie naprawi) :(:(:(

• 3 miesiące temu...

masz moze immobiliser jak tak to zobacz czy ci sie nie pierdzieli. bo on odcina ci zaplon i pompka w tedy pompka ci nie pracuje i moze dlatego ci nie odpala. ja mialem takie cos w twingo ze wpadla baba w dziure i nie odpalal jej ssamochod. przyczyna byla ze immobiliser wlaczyl sie.

Witam! Miałem te same błędy w maju 2010. Uszkodzony był komputer (pamięć). naprawa kosztowała 400 zł. Trwała jeden dzień. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...