liser91 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Mam takie pytanie.. Czy ramię wycieraczki tylnej różniło się na początku produkcji od nowszych modeli (2. połowa 2003), czy tylko mi się zdaje? Bo czas najwyższy zmienić tylne pióro no i myślałem nad oryginalną Valeo/Bosch, tą, co fajnie komponuje się z ramieniem, ale wszędzie na aukcjach piszą, że są one do modeli od 06.2003. Jak rozumiem, taka nie pasuje do samochodu wyprodukowanego pod koniec 2002 roku? Czy do takiego nie ma może innej dedykowanej wycieraczki? Nie wiem czemu, ale w sumie na taką się uparłem, bo fajnie wygląda i się jak widać chyba będę musiał rozczarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie musisz się rozczarowywać, zawsze możesz wymienić całe ramię ja mam z 03.2003 i mam zwykła wycieraczkę 45cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liser91 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie no, ramienia całego nie będę zmieniał. A masz to co zaślepka śruby ładnie się komponuje czy tak jakby nieco odstaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 tak mam tą co odstaje, przyjrzałem się Renault Laguna II mają takie same ramiona na tylnej szybie - są bardziej obudowane, takie jak opisywałeś, że byłyby idealne do twojej P12 ps.ja wymieniam teraz z tyłu na tradycyjną wycieraczkę na płaską ramiona nie sa chyba drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liser91 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ja mam obecnie płaską, chciałem kupić tradycyjną, taką jaka była od nowości, ale w takim razie kupuję kolejną płaską. http://moto.allegro.pl/wycieraczka-na-tyl-bosch-nissan-primera-p12-i1369736690.html - chodziło mi o taką, czy by pasowała, ale niestety po analizie ramion na allegro do mojego pasuje http://moto.allegro.pl/wycieraczka-bosch-tyl-h502-nissan-primera-p12-i1386307982.html . Ta ostatnia nie wygląda tak schludnie jak ta pierwsza w komplecie z nowszym ramieniem, tak więc zostaję przy płaskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Patrzyłeś czy płaska pasuje do tego nowszego ramienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liser91 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie, ale tam jest dość specyficzne mocowanie, więc możliwe, że nie będzie pasować. Poza tym obejrzałem większość hatchbacków na allegro i szczerze mówiąc nie widziałem żadnego z inną wycieraczką niż ta z linka powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherrysky Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 witam jak sciągnąć bezpiecznie ramie tylnej wycieraczki odkręciłem śrube i nie potrafie sciagnac ramienia boje sie stukac młotkiem żeby nie zbic szyby. pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.