Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Maglownica

Gość natek

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę wymienić maglownicę bo mi cieknie. Czy ktoś może wie czy we wszystkich primerach P12 jest taka sama maglownica? Mam możliwość zakupu magla od primerki 1.9DCI a moja ma silnik 2.2DI. Czy w P12 montowano jednakowy typ maglownic, czy różnią się w zależności od wersji silnikowej lub rocznika?

Po jakim przebiegu jest ta od 1.9?

Zastanów się, czy nie lepiej dać tą co masz do regeneracji, może drożej bezie to kosztowało ale w perspektywie czasu może okazać się bardziej słuszną decyzją.

Problem z maglownica w P12 to jest standard, predzej czy poźniej kazdego to dotyka.

Po jakim przebiegu jest ta od 1.9?

Zastanów się, czy nie lepiej dać tą co masz do regeneracji, może drożej bezie to kosztowało ale w perspektywie czasu może okazać się bardziej słuszną decyzją.

Problem z maglownica w P12 to jest standard, predzej czy poźniej kazdego to dotyka.

Używany magiel, który mogę kupić jest po przebiegu 80 tys. km.

Koszt regeneracji i koszt zakupu używanej maglownicy są porównywalne (od 600 do 800zł).

Pytanie tylko czy we wszystkich P12 jest taki sam magiel ...

Podejrzewam, że maglownica jest taka sama we wszystkich P12 ale nie jestem pewny w 100%

(rozumując logicznie ze względu na koszty nie opłaca sie projektować różnych maglownic do tego samego auta)

zadzwoń do ASO i zapytaj sie.

Ja na twoim miejscu poszukałbym dobrego zakładu , który specjalizuje się w regeneracji przekładni i dał ją do zregenerowania

mi też cieknie już i będę maglownicę regenerował

Pytanie tylko czy we wszystkich P12 jest taki sam magiel ...

Z mojego doświadczenia wynika, że nie we wszystkich P12 są takie same maglownice.

Nie wiem, jak to jest z dieslami, bo mam benzynę 1,8. W zeszłym roku wymieniałem drążki kierownicze. No więc standardowo udałem się do sklepu i poprosiłem o drążek kierowniczy do mojej P12. Niestety drążek nie pasował z uwagi na to, że był zbyt krótki, a w końcówce drążka, która wchodzi właśnie w maglownicę, była mniejsza średnica gwintu. Stąd wniosek, że nie wszystkie maglownice w P12 są takie same, podobnie jak i nie wszystkie drążki kierownicze.

Najlepiej rozpytywać o części z podaniem VIN.

---> KLIK!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...